Jeffrey Buis het snelst tijdens tweede testdag in Catalunya

1100
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Randy van Maasdijk

Jeffrey Buis heeft dinsdag de snelste rondetijd van de dag laten noteren tijdens de tweede en afsluitende testdag op Circuit de Barcelona-Catalunya. De regerend WorldSSP 300 wereldkampioen was het snelst voor teamgenoot Adrian Huertas en Samule di Sora.

Twee dagen lang konden de FIM Supersport 300 World Championship coureurs onder goede weersomstandigheden hun ronden rijden tijdens een officiële test op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Was het tijdens de eerste dag Bahattin Sofuoglu die de dag als snelste af wist te sluiten, tijdens de tweede en afsluitende dag was het Buis die in de ochtendsessie een snelste rondetijd liet noteren van 1’55.163. Deze tijd werd de rest van de dag niet meer verbeterd waardoor de met nummer 1 rijdende Nederlander aan het einde van de tweede dag de tijdlijst aanvoerde. Adrian Huertas, de opvolger van Scott Deroue binnen MTM Kawasaki, noteerde de tweede tijd van de dag voor Samuel di Sora -die in de middagsessie het snelst was -, Sofuoglu en Ton Kawakami.

Victor Steeman noteerde dinsdag de elfde rondetijd van de dag terwijl Ruben Bijman deze tweede dag de dertigste rondetijd van de dag op de klok zette.

Koen Meuffels kwam tijdens de tweede dag niet meer in actie. De MTM Kawasaki coureur ondervond nog teveel hinder van zijn maandag bij een crash opgelopen voetblessure.

Rondetijden top vijf dag 2:

  1. Jeffrey Buis (MTM Kawasaki) 1’55.163
  2. Adrian Huertas (MTM Kawasaki) +0.094
  3. Samuel di Sora (Leader Team Flembbo) +0.108
  4. Bahattin Sofuoglu (Biblion Yamaha Motoxracing) +0.151
  5. Ton Kawakami (AD78 Team Brasil by MS Racing) +0.364

Op de samengestelde tijdlijst na twee dagen is het Sofuoglu die met zijn tijd van de eerste dag de lijst aanvoert voor Buis, Huertas, Di Sora, en Kawakami.

Steeman neemt op deze lijst de twaalfde plaats in, Meuffels de zeventiende en Bijman zijn naam zien we als eenendertigste vermeld staan.

Link volledige uitslagen dag 1-2: WorldSSP300_Catalunya_Test_EOD2

 

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter