Jerez Test: Danilo Petrucci het snelst tijdens eerste dag

174
Danilo Petrucci - Jerez Test | foto© motogp.com

Danilo Petrucci heeft woensdag in Jerez, tijdens de eerste dag van de laatste MotoGP test van 2018, de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Ducati Team coureur was het snelst voor teamgenoot Andrea Dovizioso en de verrassend sterk acterende Japanner Takaaki Nakagami.

Nadat de WorldSBK coureurs op maandag en dinsdag in Jerez hun laatste wintertest van 2018 afwerkten was het woensdagochtend de beurt aan de MotoGP coureurs op het Zuid-Spaanse circuit om te beginnen aan de eerste dag van hun laatste tweedaagse test van 2018 alvorens op 1 december de verplichte winterstop in zal gaan.Ondanks dat de lichten al om 09:30 uur op groen gingen duurde het nog twee uur voordat Danilo Petrucci rond de klok van half twaalf als eerste naar buiten ging. Nadat de Ducati Team coureur zijn eerste ronden had afgelegd volgde de rest van het veld.

Nadat Marc Marquez al snel bovenaan de lijst te vinden was werd de sessie rond 13:00 uur tijdelijk even stilgelegd middels een rode vlag situatie naar aanleiding van een crash van MotoGP debutant en Team Suzuki Ecstar coureur Joan Mir in bocht zeven. De Spanjaard werd na zijn val ter controle overgebracht naar het medical centre, maar al snel bleek dat hij ongedeerd was en even later de sessie kon vervolgen.

Op het moment dat de dag na een korte onderbreking was hervat zagen we zowel Danilo Petrucci als ook Andrea Dovizioso onder de dan toe snelste rondetijd van de Repsol Honda coureur duiken. Niet veel later was het Jorge Lorenzo die verrassend naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen en enige tijd het veld aanvoerde.

Marquez en Dovizioso wisselden elkaar vervolgens weer af boven aan de lijst terwijl Valentino Rossi even later in de fout ging en apart van zijn Yamaha terugkeerde in de box. De Italiaan bleef daarbij net als Rins ook ongedeerd om niet veel later op zijn tweede machine de test te hervatten.

Rond 16:00 uur was het wederom Marquez die de lijst aanvoerde, maar in het laatste anderhalf uur gingen de rondetijden toch nog in een rap tempo naar beneden en werd er bovenaan de lijst nog een aantal keren van positie gewisseld. Zo doken Takaaki Nakagami en Maverick Viñales beiden met nog een uur te gaan onder de tijd van Marquez. Echter in de slotfase waren het toch weer de Ducati Team coureurs die sneller rondgingen en was het uiteindelijk om 17:30 uur bij het vallen van de finishvlag Petrucci die met een snelste ronde van 1’37.968 als enige een tijd op de klok had weten te zetten onder de 1’38 grens en de dag als snelste coureur afsloot.

Achter Petrucci noteerde teamgenoot Dovizioso de tweede rondetijd – de Italiaan ging in zijn allerlaatste ronde in een poging nog onder de tijd van zijn teamgenoot te duiken nog stevig onderuit in bocht 5 – gevolgd door de verrassend sterk acterende Nakagami, Viñales, Marquez en de tijdens deze voorlaatste testdag van 2018 eveneens sterk acterende Franco Morbidelli.

Lorenzo, die net als tijdens de voorgaande en eerste MotoGP test in dienst van Honda onderweg was met een machine geheel vrij van logo’s maar wel met een 2019 Honda voorzien van een compleet nieuwe en andere benzinetank, sloot de dag af als zevende voor Jack Miller, de deze twee dagen tijdelijk als MotoGP coureur terugkerende en als vervanger van Michele Pirro optredende Alvaro Bautista en Joan Mir die ondanks zijn stevige crash eerder op de dag de tiende rondetijd op de klok bracht.

Rossi leek tijdens deze eerste dag zijn draai nog niet helemaal te kunnen vinden, the Doctor noteerde dan ook slechts de zeventiende rondetijd van de dag.

 

Handige links MotoGP Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App