Op vrijdagochtend was het de nieuwe Moto3 kampioen Joan Mir die de snelste tijd wist te rijden in de eerste vrije training op het Sepang International Circuit. De Spanjaard eindigde de sessie voor Adam Norrodin en Livio Loi, Bo Bendsneyder noteerde de zesde tijd. 

Het was Romano Fenati die goed uit de startblokken kwam en zich al vroeg vooraan meldde. Na enkele minuten werden er regenvlaggen getoond en werd er gevreesd voor een hevige tropische regenbui maar deze bleef uit.

De baan leek in zeer goede conditie te zijn aangezien de coureurs al gauw het ronderecord van de race wisten te verbreken en binnen een seconde van het absolute polerecord wisten te rijden. Met name Bo Bendsneyder en Livio Loi maakten een goede indruk en wisten snelle en constante ronden te rijden zonder hulp van een slipstream.

Het was uiteindelijk kersverse kampioen Mir die het snelst was voor thuisrijder Norrodin en teamgenoot Loi, die in zijn laatste ronde een klein schuivertje meemaakte. Fenati noteerde de vierde tijd voor Bastianini en Bendsneyder. Verder waren het Migno, Antonelli, Martin en Rodrigo in de top tien.

Crashes waren er nog voor Tatsuki Suzuki en Ayumu Sasaki, beide coureurs bleven ongedeerd.

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag