Joan Mir wint MotoGP race in Valencia voor teamgenoot Alex Rins en Pol Espargaró

473
joan-mir
Joan Mir | foto© Suzuki Racing

Joan Mir heeft in Valencia zijn eerste MotoGP zege uit zijn carrière weten te scoren. De Spanjaard was zondagmiddag op Circuit Ricardo Tormo het snelst in de MotoGP race van de Gran Premio de Europa voor zijn teamgenoot Alex Rins en KTM-coureur Pol Espargaró.

Twaalf MotoGP races, negen verschillende winnaars, een Suzuki 1-2 in de race en een Suzuki 1-2 in de tussenstand………dit is MotoGP 2020. Zondagmiddag werd er in Valencia wederom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan dit bijzondere, spannende en meest vreemd verlopen MotoGP seizoen sinds jaren. Het was Joan Mir die op Circuit Ricardo Tormo in de twaalfde MotoGP race van het seizoen na zeventwintig ronden als winnaar de finish passeerde en daarmee zijn eerste MotoGP zege uit zijn carrière wist te scoren en de negende verschillende winnaar van een MotoGP race werd dit seizoen.

Mir’s teamgenoot Alex Rins maakte het feest binnen Team Suzuki Ecstar compleet door als tweede de finish te passeren en daarmee Suzuki voor het eerst sinds het seizoen 1982 een 1-2 finish te bezorgen in de koningsklasse.

De derde plaats ging in deze race naar Pol Espargaró voor Takaaki Nakagami, Miguel Oliveira, Jack Miller, Brad Binder, Andrea Dovizioso, Johann Zarco en Danilo Petrucci.

Tegenslag in deze race was er o.a. voor Fabio Quartararo, de Fransman kwam al de beginfase van de race ten val en zag daarmee zijn titelkansen aanzienlijk slinken. Quartararo wist de race nog wel te vervolgen maar meer dan een veertiende en laatste plaats zat er niet meer in.

Tussenstand kampioenschap
Met zijn overwinning heeft Mir zijn leidende positie in het kampioenschap weten te verstevigen. De Suzuki coureur heeft gaat nu aan de leiding met 162 punten voor teamgenoot Rins (125), Quartararo (125), Viñales (121) en Morbidelli (117).

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App