Joe Roberts het snelst, Bo Bendsneyder 28e op vrijdag in Portimão

3692
joe-roberts
Joe Roberts | foto© motogp.com

Joe Roberts heeft vrijdag de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal. De Italtrans Racing coureur was na twee vrije trainingen de snelste man van de dag voor Raul Fernandez en Aron Canet. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde vrijdag de 28e rondetijd van de dag op het Portugese circuit.

Na de Moto3 en MotoGP coureurs kwamen de Moto2 coureurs vrijdag in Portimão als derde en laatste categorie in actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal. Ook voor de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap stonden er vrijdag twee vrije trainingen op het programma.

Ook in deze klasse werden de snelste rondetijden van de dag hoofdzakelijk in de tweede sessie van de dag op de klok gezet. Het was de Amerikaan Joe Roberts die met een snelste ronde van 1’43.144 na afloop van de dag de tijdlijst aanvoerde voor Raul Fernandez, Aron Canet, Remy Gardner en Marco Bezzecchi.

De zesde rondetijd van de dag kwam op naam van Hector Garzo voor Sam Lowes, Albert Arenas, Marcel Schrötter en Xavi Vierge.

Bo Bendsneyder sloot deze eerste dag op het Portugese circuit af als achtentwintigste. De Nederlander, die gedurende beide sessies veel tijd binnen stond en volgens eigen zeggen geen moment het goede gevoel kon vinden gedurende de dag, noteerde een snelste ronde van 1’45.230, een tijd waarmee de Pertamina Mandalika SAG Team coureur alleen de twee als vervangers optredende coureurs van dit weekend Miguel Pons en Fraser Rogers achter zich wist te houden.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter