Johann Zarco: ‘Het spijt me voor Dani, maar blij met P2’

102
zarco-argentina
MotoGP podium - Termas de Rio Hondo 2018 | foto© Tech 3 Racing

Johann Zarco kwam zondag op het Termas de Rio Hondo circuit opnieuw sterk voor de dag tijdens de MotoGP race. De Monster Yamaha Tech3 coureur kwam na een moeilijke race als tweede over de finish nadat hij tot aan de laatste bocht in gevecht was met de latere winnaar Cal Crutchlow.

Ook voor Johann Zarco was zondag de tweede MotoGP wedstrijd van het seizoen op het Termas de Rio Hondo circuit een lastige wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd tikte de Fransman Repsol Honda coureur Dani Pedrosa uit de wedstrijd in een poging naar voren te komen. Ondanks dit voorval wist de Fransman zich goed te herpakken en zich vervolgens keurig staande te houden voorin het veld en zich tot aan de laatste meters te bemoeien met de strijd voor de overwinning.In de slotfase bleek Cal Crutchlow echter net iets te sterk waardoor Zarco op de finish genoegen moest nemen met de tweede plaats, een positie waar de Fransman na afloop niet ontevreden mee was.

Johann Zarco, Monster Yamaha Tech 3 (P2): “Het was een erg moeilijke race, eerst al toen we en keuze moesten maken met wat voor setting en banden we moesten gaan rijden, en toen pakte de uitgestelde start goed uit voor alle rijders. Miller stond al meteen op de slicks. Vanaf de start waren er niet zoveel opties om de beste lijnen te rijden, maar achter Pedrosa voelde ik dat ik vast zat, dus besloot ik om eindelijk de inhaalactie in te zetten, probeerde hem voorbij te gaan. Door de baancondities ging ik een beetje wijd, maar dat was wel de manier om hem in te halen. Het spijt me dat hij daarbij gecrasht is. De hele race was erg moeilijk, ik bleef maar bijna crashen. Ik deed het maximale van begin tot einde. Tijdens het gevecht met Crutchlow wilde ik geen fout maken, dus uiteindelijk heeft hij de overwinning verdient. Ik ben erg blij met mijn behaalde tweede plaats!”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag