Johann Zarco houdt de Yamaha eer hoog in Buriram

59
zarco
Johann Zarco - Buriram Test | foto© Tech3 Racing

Johann Zarco sloot zondag de tweede Official MotoGP Test van 2018 in Buririam af met een keurige tweede tijd. De Monster Yamaha Tech3 coureur werd hiermee opnieuw de best geklasseerde Yamaha coureur, een prestatie waarmee de Fransman na afloop dan ook zeer content was; “Het ziet er allemaal goed uit voor Qatar.”

Terwijl het Movistar Yamaha MotoGP Team duo Maverick Viñales en Valentino Rossi de afgelopen dagen in Buriram opnieuw de nodige problemen kenden op het warme Chang International Circuit – een gebrek aan grip – schitterde Johann Zarco opnieuw tijdens de tweede Official MotoGP Test van 2018.De Fransman, die vrijdag de eerste dag afsloot met de twaalfde rondetijd en zaterdag al flink progressie wist te boeken door de vijfde tijd op de klok te zetten, was tijdens de derde en afsluitende testdag nagenoeg de gehele dag bovenaan de lijst te vinden. In de slotfase dook Dani Pedrosa echter nog 0,086 seconde onder de snelste tijd van de sympathieke Fransman die hierdoor na afloop genoegen moest nemen met de tweede plaats op de lijst.

Opnieuw een prestatie van formaat voor de satelliet coureur die hiermee opnieuw de best geklasseerde Yamaha coureur werd.

Johann Zarco, Monster Yamaha Tech3, snelste ronde 1’29.867 (P2): “We hadden erg goede derde testdag, met goede banden die we konden gebruiken en we hadden vandaag onze zinnen dan ook gezet op een betere rondetijd. We hebben ons doel dus behaald. Ik ben vroeg gestopt omdat we veel werk verzet hebben en genoeg informatie verzameld hadden op dit nieuwe circuit. Ik ben blij dat ik de machine beter onder controle had, het gevoel goed was en me iedere ronde kon verbeteren. Ik begrijp de banden, en ben erachter wat de verschillen zijn bij bepaalde aanpassingen. Ik ben tevreden en er zeker van dat we de race hier in oktober goed voor de dag kunnen komen, ook als we dan andere banden hebben. Vergelijkend met de vorige test in Maleisië eindigde ik hier met een goed en hoog racetempo, waardoor het er allemaal goed uitziet voor Qatar.”

Handige links Official MotoGP Test Buriram:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag