Johann Zarco kiest de komende twee jaar voor KTM

88
johann-zarco
Johann Zarco | foto© Tech3 Racing

Een officiële bevestiging is er nog niet, maar het is zo goed als zeker dat Johann Zarco na afloop van het huidige MotoGP seizoen de overstap zal maken naar het Red Bull KTM Factory Racing Team. De Fransman, momenteel uitkomend voor het Monster Yamaha Tech3 Team, wordt in 2019 de nieuwe teamgenoot van Pol Espargaró binnen het Oostenrijkse MotoGP Team.

De aanwezigheid van Pit Beier (KTM motorsport directeur) en Thomas Überall (hoofd motorsport sponsoring bij Red Bull) tijdens de Red Bull Grand Prix of the Americas in Austin bleef afgelopen weekend niet onopgemerkt. Het tweetal reisde af naar de derde Grand Prix van het seizoen met maar één doel; het binnenhalen en tekenen van een tweejarige deal met Johann Zarco als coureur voor het Red Bull KTM Factory Racing Team.Ondanks dat het tweetal de komst van de Fransman nog niet wilde bevestigen weten goed ingelichte bronnen ons te melden dat de kogel definitief door de kerk is en dat men met een handtekening van de Fransman op zak huiswaarts is gekeerd.

Zarco zal de komende twee seizoenen dus deel uit gaan maken van het Red Bull KTM Factory Racing Team waar hij de plaats in zal gaan nemen van de Brit Bradley Smith die na dit seizoen op zoek zal moeten naar een nieuwe werkgever.

Honda, dat de afgelopen maanden ook in gesprek was met Zarco, vist hiermee achter het net. Tevens lijkt hiermee de overstap van Dani Pedrosa van Honda naar KTM ook definitief van de baan.

Het Monster Yamaha Tech3 Team, de huidige werkgever van Zarco en dat na dit seizoen ook de overstap maakt van Yamaha naar KTM, zal dus op zoek moeten naar minimaal één nieuwe rijder voor 2019. Wie dat zal worden is nog niet bekend, grootste kanshebber en inmiddels met een aanbod van KTM op zak voor deze positie is de Portugees Miguel Oliveira.