John Hopkins opnieuw met Ducati in British Superbike Championship

284
hopkins
John Hopkins | foto© Miranda Drenth - Drenth fotografie

John Hopkins zal ook in 2017 actief blijven als coureur in het MCE Insurance British Superbike Championship. De Anglo Amerikaan heeft hierover overeenstemming bereikt met het Moto Rapido Ducati team, het team waarvoor hij ook al eerder actief was.

Nadat John Hopkins in 2015 in eerste instantie geen vaste plaats kon verwerven als coureur in het British Superbike Championship kreeg hij halverwege dat seizoen de mogelijkheid om voor het Moto Rapido Ducati team uit te komen. Voor Hopkins werd het de eerste keer dat hij op een Ducati uit zou komen, iets dat echter gelijk goed uitpakte want de Amerikaan scoorde niet veel later in Brands Hatch op de Ducati Panigale R het allereerste podium voor de Italiaanse motorenfabrikant in het kampioenschap.Voor het seizoen 2016 tekende Hopkins echter een overeenkomst met het ePayMe Yamaha team van voormalig WK coureur Tommy Hill. Hopkins kende een toch wel enigszins teleurstellend seizoen op de nieuwe Yamaha R, een seizoen dat hij als veertiende afsloot in de eindstand van het kampioenschap.

Na afgelopen seizoen zocht Hopkins opnieuw contact met het team dat hem in 2015 halverwege het seizoen de kans gaf om terug te keren in het British Superbike Championship. Na een aantal gesprekken bleek de klik er nog steeds te zijn en sloten partijen een opnieuw een overeenkomst.

“Om terug te keren bij het Moto Rapido team en komend seizoen weer op een Ducati te rijden is iets waar ik heel erg blij mee ben,” aldus Hopkins in het uitgebrachte persbericht. “Ik heb afgelopen seizoen genoten maar ik heb me geen moment zo comfortabel gevoeld op de Yamaha als toen ik in 2015 voor het eerst op de Ducati stapte. De Ducati is echt een geweldige motorfiets om mee te rijden en het past daarnaast ook nog een heel goed bij mijn rijstijl; ik kan me niet herinneren dat ik eerder zoveel plezier heb gehad voordat ik in 2015 voor de eerste keer op de Panigale stapte.”