John McGuinness: ‘De Isle of Man TT dit jaar missen doet pijn’

415
mcguinness
John McGuinness | foto© Honda Racing

Road Racing coureur John McGuinness kwam vorige week donderdag zwaar ten val tijdens de kwalificatie voor de North West 200. De Honda Racing coureur liep daarbij diverse zware verwondingen op waardoor hij lange tijd uitgeschakeld zal zijn en dit jaar de Isle of Man TT aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Zes dagen na zijn zware crash ging Honda Racing op bezoek bij John McGuinnes om te praten over het voorval, zijn herstel tot nu toe en de nog lange weg die de Brit te gaan heeft op weg naar een volledig herstel. (lees: Blessures John McGuinness ernstiger dan verwacht)Overweldigd door de support, steun en overweldigende belangstelling de eerste dag na de crash wilde McGuinness het volgende kwijt:

“Ik ben overweldigd door alle support en beterschap wensen die ik sinds mijn ongeluk vorige week heb mogen ontvangen. Mijn vrouw en ik hebben zoveel steun ontvangen. Ik kan de racefans dan ook niet genoeg bedanken, maar ook de mensen uit de motorindustrie, het medische team en mede coureurs; al jullie berichten helpen mij daadwerkelijk door het diepe dal. Ik ben nog steeds in het Royal Victoria ziekenhuis waar ik verschillende behandelingen onderga voor de blessure aan mijn been; de operatie waarbij er een stabilisator en de nodige pennen geplaatst worden moet nog plaatsvinden omdat ze geen risico willen lopen dat er een infectie kan ontstaan, we bekijken het dag per dag. Ik ga er niet om liegen, de TT dit jaar missen doet pijn, maar ik zal zeker kijken en een oogje in het zeil houden! Veel succes aan alle jongens die gaan rijden; als ik er heen kan gaan zal ik er zeker zijn, maar ook hiervoor geldt dat we alles van dag tot dag zullen bekijken en ik er alles aan zal doen om te herstellen en snel beter te worden. Ik heb nog een lange weg te gaan maar ik heb veel steun om me heen, dus moet ik geduldig zijn en iedere dag nemen zoals deze komt. Nogmaals bedankt!”