Jonathan Rea heeft tijdens de tweedaagse WorldSBK test in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet. De regerend wereldkampioen noteerde op de 2021 versie van de Kawasaki ZX-10RRR de snelste rondetijd voor Toprak Razgatlioglu en teamgenoot Alex Lowes.

Velen keken er naar uit, het eerste optreden van Jonathan Rea en Alex Lowes op de nieuwe 2021 versie van de Kawasaki ZX-10RR. Woensdag, tijdens de tweede en afsluitende testdag in Jerez de la Frontera was het zover. Niet zonder succes zo bleek, Rea zette namelijk aan het einde van de dag meteen de snelste rondetijd van de test op de klok. Met een snelste ronde van 1’38.324 benaderde de Brit echter niet alleen op een haar na het uit 2019 daterende circuit record maar was hij tevens 0,015 sec sneller dan HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl die de afgelopen twee dagen op het Zuid Spaanse circuit ook een test afwerkte op de Honda RC213V MotoGP machine.

Toprak Razgatlioglu noteerde de tweede rondetijd, de Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur moest echter wel ruim een halve seconde prijsgeven op de snelste rondetijd van Red. Het Turkse talent was woensdag zowel op de 2020 als de 2021 versie van de Yamaha YZF-R1 onderweg.

Alex Lowes, die woensdagmiddag ook voor het eerst kennismaakte met de 2021 versie van de Kawasaki ZX-10RR, een machine met een duidelijk andere look – waaronder een nieuwe voorkuip die de stabiliteit en aerodynamica aan de voorkant moet verbeteren – noteerde de derde rondetijd voor de snelste man van de eerste dag, de Amerikaan Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) en Leon Haslam (Team HRC) die met de vijfde rondetijd van de dag de best geklasseerde Honda coureur werd.

De zesde en de zevende rondetijd kwamen op de klok van twee WorldSBK debutanten, te weten Andrea Locatelli en Lucas Mahias. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team en de Kawasaki Puccetti Racing coureur waren daarmee sneller dan de Spaanse Honda coureur Alvaro Bautista en de jongelingen Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team),  Isaac Viñales (ORELAC Racing VerdNatura) en Loris Cresson (OUTDO Kawasaki TPR).

Jerez WorldSBK Test, rondetijden dag 2:

 • Jonathan Rea 1’38.324
 • Toprak Razgatlioglu +0.515
 • Alex Lowes +0.562
 • Garrett Gerloff +0.847
 • Leon Haslam +1.527s
 • Andrea Locatelli +1.553s
 • Lucas Mahias +1.870s
 • Alvaro Bautista +1.907s
 • Kohta Nozane +2.345s
 • Isaac Viñales +2.568s
 • Loris Cresson +4.862sBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App