Joshua Sommer, Meik Minnerop, Bradley Smith, Daniel Webb en Ion Garrido zijn deze week, middels het ondergaan van een medische test in Barcelona, begonnen aan de voorbereiding voor de MotoGP school.

De vijf tieners, die nog gezelschap krijgen van een Spaanse jongeling welke binnenkort wordt aangekondigd, zijn de eerste rijders die zijn geselecteerd voor het nieuwe initiatief van Dorna Sports met als doel het ontdekken van nieuw racetalent met verschillende nationaliteiten.

Vergezeld door de projectleider, Alberto Puig, waren de tieners te gast op het “Blume” complex in Barcelona voor een eerste fysieke test. De voormalig 500 cc rijder, Puig, gaf aan dat het een belangrijke stap was in hun ontwikkeling.

“Natuurlijk dienen de rijders in een goede conditie te zijn. Ze moeten verder slim, getalenteerd en vastberaden zijn,” aldus Puig, die ook, met een vergelijkbaar programma, Dani Pedrosa heeft ontdekt en begeleidt. “Het is een zeer belangrijk project voor Dorna en heel interessant voor de rijders die zijn geselecteerd. Ik ben blij dat we deze jongens alles kunnen geven wat ze nodig hebben. Ze hebben echter nog een lange weg te gaan.”

Na de medische test van vorige week donderdag zijn de rijders vertrokken naar het technisch hoofdkwartier waar hun Honda machines worden geprepareerd voor het Spaans Kampioenschap. De Honda’s zijn uitgerust met een kit. Op vrijdag is er een bezoek gebracht aan Dorna, alwaar ze een trainingsprogramma voor thuis kregen overhandigd.

Het is een “eens in je leven” kans voor de rijders en ze zijn dan ook blij om hun opwinding over het experiment te kunnen laten blijken.

“Toen ik het telefoontje van Dorna kreeg dacht ik echt: waarom ik? Hoe kennen ze mij? Hoe hebben ze mij gevonden?” zei de 15-jarige Duitse jongeling, Joshua Sommer. “Uiteraard ben ik dolblij met mijn uitverkiezing.”

Ondertussen hoopt de 13-jarige Daniel Webb over een aantal jaren de leemte van Engelse rijders in de MotoGP te kunnen opvullen.

“Ik ben dolgelukkig want het is een unieke kans voor ons,” vertelde hij. “Hopelijk komt de tijd dat we het gaan maken in de MotoGP. Ik weet echter maar al te goed dat daar nog heel hard voor gewerkt moet worden.”

Ion Garrido, comfortabel winnaar van de laatste Movistar Junior Cup meldde:

“ik ben behoorlijk opgewonden over het project. We zijn allemaal verschrikkelijk enthousiast en hopen op goede resultaten in het Spaans Kampioenschap.”

“Om in de MotoGP te kunnen rijden moet een rijder op en top in conditie zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet een vechter zijn en de middelen hebben om er te komen. Je moet sterk en goed getraind zijn om een dergelijke motor te kunnen berijden.”

Tekst: Tiny Kolsters; tiny@racesport.nl
Bron: DornaSports