Jorge Lorenzo: ‘Ik keer terug in de paddock’

367
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo | foto© Red Bull Content Pool

Jorge Lorenzo was afgelopen maandagavond één van de prominente gasten in het live tv-programma ‘Sport und Talk im Hangar 7’op ServusTV, de tv-zender van Red Bull. De 32-jarige Spanjaard maakte een ontspannen indruk en deed er best wel een aantal opmerkelijke uitspraken.

Jorge Lorenzo maakte op donderdag voorafgaand een de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia bekend te stoppen als actief MotoGP coureurs. De vijfvoudig wereldkampioen reed er vervolgens zijn laatste race om de dag erna meteen het vliegtuig te pakken voor een welverdiende vakantie op Bali.

De Spanjaard keerde de afgelopen week terug naar zijn woonplaats Lugano in Zwitserland om vervolgens afgelopen maandagavond zijn opwachting te maken tijdens het Jahresabschluss-Gala van het live tv-programma ‘Sport und Talk im Hangar 7’ op Servus TV.

Jorge Lorenzo: “Ik was op Bali, ik ben nu echt in orde. Aanvankelijk had ik alleen een ticket voor de heenvlucht geboekt, maar ik moest onlangs terugkomen vanwege een aantal verplichtingen, en nu zit ik dus hier.”

Er werden Lorenzo vervolgens diverse vragen gesteld, zo ook over zijn laatste MotoGP zege in 2018 tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring.

Jorge Lorenzo: “Oostenrijk is een absoluut Ducati-circuit wat betreft de MotoGP klasse. Er zijn een aantal ‘haarspeld’ bochten en dan weer lange rechte stukken. We hadden echt een aantal voordelen op dit circuit. Maar Marc (Marquez) was destijds ook hier erg snel. Maar ik wist hem na een aantal spectaculaire acties nipt te verslaan. Onze strategie werkte en pakte geweldig goed uit in deze race.”

Op de vraag welke overwinning hij het meest uitbundig had gevierd bleef het antwoord niet lang uit: Jerez 2010 waar de Spanjaard na afloop van de gewonnen race in het water sprong.

Jorge Lorenzo: “Ja, Jerez 2010 die zit voor altijd in mijn geheugen gegrift. Ik sprong daar wel heel erg enthousiast in het water, maar ik stierf en verdronk bijna, ik vocht, ik vocht. Toen sprong er gelukkig iemand in het water en hielp me. Ik denk dat dit wel het feestje voor mij was dat me het langst zal bijblijven.”

Zelf zal hij er geen deel meer van uitmaken maar wie ziet Lorenzo als de grootste kanshebber voor de MotoGP titel in 2020?

Jorge Lorenzo: “Marc won zes van de zeven titels de afgelopen jaren. Hij had zeker niet altijd de beste fiets. Nu komen er een aantal jonge jongens aan. Quartararo en Viñales zijn er en ook Valentino is er nog steeds. Maar misschien mist Vale net dat laatste stukje snelheid dat de jonge renners wel hebben op hun 22e. Maar het hangt er zeker ook van af wat Honda Marc kan bieden op het gebied van de nieuwe motor.”

Natuurlijk kon de vraag ook niet ontbreken aangaande Lorenzo’s eigen toekomstplannen:

Jorge Lorenzo: “Ik zal zeker terug keren in de paddock. Er komt binnenkort iets dat ik kan aankondigen. Ik heb 17 jaar gereisd, altijd in dezelfde hotels. Er waren ook blessures en tegenslagen maar ik heb mezelf altijd gezien als een gelukkig persoon. Maar als je dan de kans krijgt om zonder druk te leven, dan pak je die kans ook met alle plezier aan.”

Naast Lorenzo waren er nog een groot aantal bekende namen aanwezig tijdens deze live uitzending waaronder Max Verstappen, dr. Helmut Marko, Boris Becker en nog een aantal grote namen uit de sportwereld.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App