Jorge Martin dit weekend niet meer in actie in Portimão

4351
jorge-martin
Jorge Martin | foto© motogp.com

Jorge Martin zal de rest van het weekend van de Grande Prémio 888 de Portugal niet meer in actie komen. De Pramac Racing coureur kwam zaterdagochtend tijdens de derde vrije training op het Autodromo Internacional do Algarve hard ten val en is door de circuitartsen ‘unfit’ verklaard voor de rest van het weekend.

De derde vrije training van de de Grande Prémio 888 de Portugal werd zaterdagochtend onderbroken middels een rode vlag situatie, dit nadat Jorge Martin in de slotfase van de sessie in bocht zeven van het Portugese circuit lelijk ten val kwam. De dit seizoen in de MotoGP klasse debuterende Spanjaard werd in zijn outlap met een flinke highsider van zijn Ducati geworpen waarna hij vervolgens in het gravel geraakt werd door zijn machine.

 

Martin bleef op zijn knieën gehurkt in het gravel zitten waarna en snel medische hulp ter plaatse was en de sessie werd stilgelegd. Martin werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het medical centre. Inmiddels is bekend dat de verwondingen naar omstandigheden mee lijken te vallen en ‘beperkt’ zijn gebleven tot een hersenschudding, een breuk in zijn rechterhand en diverse kneuzingen waaronder in zijn enkel.

Martin zal voor verder medisch onderzoek worden naar een nabijgelegen ziekenhuis, maar inmiddels is wel al bekend dat de artsen hem ‘unfit’ hebben verklaard voor de rest van het Portugese Grand Prix weekend.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter