Jorge Martin het snelst tijdens driedaagse Valencia test

101
jorge-martin
Jorge Martin | foto© Gresini Racing

Jorge Martin heeft tijdens de driedaagse test in Valencia de snelste tijd laten noteren van de aanwezige Moto3 coureurs. De Spanjaard noteerde tijdens de derde dag een snelste rondetijd van 1’39.615, een tijd die het rapst was voor Enea Bastianini en Marco Bezzecchi. De Belg Livio Loi sloot de eerste test van 2018 af met de vijftiende rondetijd.

Nadat tijdens de openingsessie van de derde en afsluitende testdag alleen Moto2 coureur op de baan te vinden was kwamen er vervolgens tijdens de eerste Moto3 sessie van de dag 19 van de 24 aanwezige coureurs in actie. Ondanks dat de rondetijden in deze sessie nog niet om over naar huis te schrijven waren vanwege de nog steeds frisse omstandigheden was dit anders tijdens de tweede sessie van de dag waar de omstandigheden aanzienlijk beter waren.De top negen wist dan ook zijn snelste tijd (overall) in deze tweede sessie van de dag op de klok te zetten. Met een snelste rondetijd van 1’39.615 was het Jorge Martin die na afloop het veld aanvoerde gevolgd door Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Aron Canet en Niccolo Antonelli. Met vier Honda’s en slechts één KTM binnen de top vijf lijkt Honda ook dit seizoen weer de te kloppen machine te zijn.

De Duitser Philipp Oettl noteerde de zesde rondetijd voor Tony Arbolino, Albert Arenas en Alonso Lopez. Al deze negen coureurs noteerden hun snelste rondetijd dus donderdag tijdens de tweede sessie.

Gabriel Rodrigo, tijdens de tweede dag het snelst, wist zijn eigen snelste rondetijd gedurende de laatste dag niet meer aan te scherpen. De Argentijn zijn snelste ronde van woensdag was echter voldoende om de driedaagse test af te sluiten als tiende.

Ook Livio Loi noteerde zijn snelste tijd van de test donderdag gedurende de tweede sessie. De sympathiek Belg, die dit seizoen uitkomt voor het Spaanse Reale Avintia Moto3 Team, noteerde een snelste ronde van1’40.575, een tijd die na afloop goed bleek voor de vijftiende tijd overall.

Ook voor de Moto3 coureurs staan er nu een aantal dagen rust op het programma alvorens af te reizen naar Jerez waar vanaf 12 februari de tweede driedaagse test op het programma staat.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag