Joris Lentfert in 2020 van start in ONK SuperCup 1000

454
joris-lentfert
Joris Lentfert (l) en Nelson Rolfes (r) | foto© Joris Lentfert #18 Facebook

Komend seizoen maakt Joris Lentfert de overstap naar de ONK SuperCup 1000 klasse. De coureur uit het Overijsselse Borne zal aan de start verschijnen op een BMW S1000RR, voorzien van Bridgestone banden en kunnen rekenen op de support van RR Motorsports.

Na 6 jaar actief te zijn geweest in de ONK SuperCup 600 klasse, zet Joris Lentfert in 2020 zijn zinnen op een nieuwe uitdaging. De afgelopen tijd is er hard gewerkt, zijn de verschillende mogelijkheden onderzocht en vielen de puzzelstukjes op een gegeven moment in elkaar. Lentfert zal met zijn eigen team van start gaan in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup en de samenwerking met RR Motorsports is daarin een weloverwogen keuze. Voor Lenfert en zijn team is alles nieuw en ze hopen op deze manier met een goede basis en de juiste ondersteuning aan het seizoen te kunnen beginnen.

Joris Lentfert: “We gaan dit jaar terug naar de basis, door weer met ons eigen team van start te gaan. Het gevoel is erg goed en ik heb veel vertrouwen in het totaalpakket dat we samen met RR Motorsports hebben weten te realiseren. Omdat alles nieuw is, wordt 2020 een leerjaar, maar dat neemt niet weg dat we er met dezelfde drive als altijd vol voor gaan! De komende weken werken we hard door, om optimaal voorbereid aan het seizoen te kunnen beginnen. Daarbij ben ik ook nog druk bezig om het resterende budget rond te krijgen. Dat we dit nieuws nu al naar buiten kunnen brengen heb ik te danken aan mijn trouwe sponsoren die nagenoeg allemaal de support voor komend seizoen weer hebben toegezegd. Ik heb er heel veel zin in en we gaan er samen een mooi seizoen van maken!”

Nelson Rolfes (RR Motorsports): “Ook wij zijn zeer verheugd en kijken uit naar deze samenwerking. Wij denken dat het voor Joris een stap in de goede richting is om zich te kunnen focussen op het behalen van goede resultaten. Ondanks dat het wellicht wordt gezien als een leerjaar, zal het pakket een goed resultaat niet in de weg staan.”

In maart zal Lentfert voor het eerst op de BMW S 1000 RR  stappen tijdens een voorjaarstraining in Spanje. Vervolgens maakt hij op zaterdag 4 april in Assen, zijn debuut in de ONK SuperCup 1000 klasse.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App