Joshua Brookes met Anvil Hire TAG Racing terug in British Superbikes

79
joshua-brookes
Joshua Brookes | foto© Anvil Hire TAG Racing

Joshua Brookes keert in 2017 terug in het MCE British Superbike Championship. De 2015 British Superbike kampioen heeft hierover overeenstemming bereikt met het Anvil Hire TAG Racing Team.

Na een jaar actief te zijn geweest met het Milwaukee BMW Team in het World Superbike kampioenschap keert Joshua Brookes komend seizoen weer terug in het kampioenschap waar hij in 2015 de titel wist te veroveren.

De Australiër zal niet alleen terugkeren naar het prestigieuze Britse wegrace kampioenschap, hij zal ook herenigd worden met het motormerk waarmee hij ruim een jaar geleden het kampioenschap binnen wist te halen. Hij zal in 2017 namelijk aan de start verschijnen op een Yamaha van het Anvil Hire TAG Racing Team.

Joshua Brookes: “Ik ben blij weer terug te zijn in het BSB; het is gewoon positief voor mij aangezien ik langer in dit kampioenschap actief ben geweest dat in welk ander kampioenschap dan ook, dus het is voor mij zeer bekend terrein. Ik kijk er naar uit om terug te keren, rijden op de verschillende circuits en de fans weer te mogen ontmoeten. Ik heb verschillende mogelijkheden bekeken maar de deal waarmee Rob en het team mee kwamen was de beste optie voor mij. Om weer op een Yamaha te kunnen rijden is als de slagroom op de taart; ik weet hoe het is om er mee te rijden, ik heb er in het verleden een goed ritme op weten te vinden en ik weet dus dat deze fiets goed bij me past. Ik hou niet van mijn concurrenten, ik haat mijn concurrenten niet – ze zijn gewoon allemaal concurrenten dus het is niet anders dan de andere jaren dat ik in dit kampioenschap het gereden. Mijn doel is nog steeds hetzelfde en dat is het maximale er uit proberen te halen. Ik ga me niet richten op andere rijders en kijken wat zij doen tot aan de Showdown, hopelijk zijn we dan in een positie om ons te focussen op onze belangrijkste rivalen. Ik denk dat het winnen van een tweede titel voor mij net zoveel betekend als de eerste omdat ik nog steeds hongerig en even gepassioneerd ben als ik voor het seizoen Australië verlaat en aan de start verschijn van het kampioenschap waarin ik het weer beter wil doen dan het voorgaande jaar. Elke test, training, kwalificatie of tijdens de races benader ik altijd met dezelfde motivatie en dat is met het proberen om mijn concurrenten te verslaan.”

Shaun Winfield zal komend seizoen ook voor Anvil Hire TAG Racing uitkomen en als teamgenoot van Brookes optreden.