Jules Cluzel blijft het snelst op vrijdag in Lausitz

91
morais
Sheridan Morais - Lausitz FP2

Met zijn snelste tijd, gereden in de eerste vrije training, heeft Jules Cluzel de eerste dag van de Prosecco DOC Round als snelste World Superport coureur afgesloten. De Fransman was het snelst voor Sheridan Morais en Lucas Mahias. Met de twintigste rondetijd werd Rob Hartog vrijdag de snelste Nederlander.

Na de vertraging eerder op de dag begonnen de World Supersport coureurs vrijdagmiddag ook met de nodige vertraging aan hun tweede vrije training van de Prosecco DOC German Round. Bij de start van de sessie was het inmiddels al weer even droog maar het Lausitzring circuit was nog dusdanig nat dat een verbetering van de rondetijden uit de eerste vrije training er in eerste instantie nog niet inzat.Een ontketende Kenan Sofuoglu liet echter zien dat hij zich onder deze omstandigheden als een vis in het water voelde, de regerend World Supersport coureur was dan ook lange tijd met afstand de snelste coureur op de baan.

In de slotfase van de sessie bleek de baan echter dusdanig snel op te drogen dat een aantal coureurs die een iets mindere eerste vrije training kenden kans zagen om hun tijden uit de eerste sessie toch nog te verbeteren.  Zo wisten Nikki Tuuli, Gino Rea, Lorenzo Zanetti, Marc Buchner, Xavier Cardelus en de Nederlander Jaimie van Sikkelerus onder hun eigen tijd te duiken van de ochtend sessie.

Ondanks zijn sterke optreden in de beginfase van de sessie was het Sheridan Morais die de vrijdagmiddag sessie als snelste afsloot voorLucas Mahias, Fedrico Cariscasulo, Tuuli en Rea.

Na twee vrije trainingen bleef Jules Cluzel echter de lijst aanvoeren voor Morais, Lucas, Sofuoglu, Cariscasulo en Luke Stapleford.

Tuuli wist door zijn snelste laatste ronden naar de zevende plaats op de lijst te komen voor Rea die net als de Fin ook een paar plaatsen wist te stijgen, Hiakri Okubo en Kyle Smith.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag