Jules Cluzel het snelst, Rob Hartog 20e tijdens Duitse FP1

224
cluzel
Jules Cluzel - Lausitz FP1 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Jules Cluzel heeft vrijdagochtend in Lausitz de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Prosecco DOC German Round. De Honda WorldSSP coureur was het snelst voor Sheridain Morais en Lucas Mahias. Rob Hartog werd met de twintigste rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Leek het lange tijd Kenan Sofuoglu die vrijdagochtend op de Lausitzring de snelste tijd op de klok zou zetten tijdens de eerste vrije training. Nadat de Kawasaki coureur lange tijd bovenaan de lijst te vinden was ging het spel in de slotfase van de sessie flink op de wagen. Het was uiteindelijk de Fransman Jules Cluzel die aan het langste eind trok en na afloop van de 60 minuten durende sessie de lijst aanvoerde.

De tweede tijd werd op de klok gezet door Zuid Afrikaan Sheridan Morais voor zijn Yamaha merkgenoot Lucas Mahias terwijl Sofuoglu uiteindelijke genoegen moest nemen met de vierde rondetijd in deze sessie.

Federico Cariscasulo, die als eerste in de slotfase onder de dan toe snelste tijd van Sofuoglu wist te duiken, moest genoegen nemen met de vijfde rondetijd gevolg door Luke Stapleford, Hikari Okubo, Kyle Smith, Gino Rea en PJ Jacobsen.

Rob Hartog wist in de laatste minuten zijn snelste rondetijd een aantal keren aan te scherpen, kwam daarmee met nog een aantal minuten te gaan de top twintig binnen, zakte vervolgens weer een aantal plaatsen om in zijn voorlaatste ronde met een rondetijd van 1’44.341 weer naar de twintigste plaats op de lijst te komen.

Jaimie van Sikkelerus, die een moeilijke aanloop kende naar dit evenement en pas afgelopen dinsdagochtend na een gewonnen kort geding groen licht kreeg om van start te mogen gaan, noteerde de 31e rondetijd. De coureur uit Akersloot komt weliswaar de rest van het seizoen uit onder de naam van MVR Racing, echter wel met een eigen motor, eigen monteurs en dus volledig eigen team.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag