Julian Simon vervangt Remy Gardner tijdens Amerikaanse Grand Prix

271
simon
Julian Simon tijdens het WorldSBK evenement in Aragon | foto© Milwaukee Aprilia

De zeer ervaren voormalig Moto2 rijder Julian Simon zal dit weekend aantreden als de vervanger van Remy Gardner binnen het Tech3 Racing Team. Gardner is herstellende na een operatie aan zijn rechterenkel, die hij tijdens de vorige Grand Prix brak bij een crash in de race.

De jonge Australiër werd ongelukkig geraakt door een andere rijder in de eerste ronde van de Argentijnse Grand Prix, wat in een gebroken enkel resulteerde. Op dinsdag is Gardner succesvol geopereerd en zijn doel is om erop 5 mei tijdens de Grand Prix in Jerez de la Frontera weer bij te zijn – de eerste Europese ronde van het seizoen. Het Tech3 Racing Team heeft voor aankomend raceweekend in Texas voormalig 125cc wereldkampioen Julian Simon bereidt gevonden de plaats binnen het team in te nemen van de Australiër.Julian Simon: “Ik vind het leuk dat ik dit weekend kan racen in samenwerking met het Tech3 Racing Team, dus moet ik beginnen met een bedankje aan Hervé Poncheral en de rest van het team. Ik zie de Mistral 610 al jaren op de baan en ik kijk er naar uit om erop te stappen het een impressie van de machine te krijgen. Ik hoop dat Remy snel terugkeert maar dit weekend ga ik genieten van deze mogelijkheid. Waar mogelijk, zal ik het team helpen met de ontwikkeling van de motor. Ik zal alles geven om er een goed resultaat uit te halen. Ik ben erg blij dat ik hier in Austin mag racen met Tech3.”

Julian Simon wist voor dit seizoen geen vaste plaats meer te vinden als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard is inmiddels in dienst van MotoGP coureur Tito Rabat als rijderscoach maar na onlangs in Aragon al zijn debuut gemaakt te hebben als coureur in het World Superbike kampioenschap als vervanger van de geblesseerde Lorenzo Savadori binnen het Milwaukee Aprilia Team zal Simon komend weekend dus eenmalig terugkeren in de Moto2 klasse, de klasse waarin hij afgelopen seizoen nog als vaste coureur actief was.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag