Justin Fokkert met wildcard aan de start in Northern Talent Cup

508
justin-fokkert
Justin Fokkert - Lausitzring | foto© Damon Teerink

Justin Fokkert, normaalgesproken als vaste coureur actief in de European Talent Cup, verschijnt dit weekend middels een wildcard aan de start tijdens de tweede ronde van de Northern Talent Cup op de Lausitzring.

Nu Justin Fokkert onlangs niet heeft kunnen deelnemen aan de FIM CEV Repsol ETC-Hawkers wedstrijden in Jerez, dit in verband met het aangescherpte Nederlandse reisadvies voor Spanje, is het Talent Team noodgedwongen op zoek gegaan naar tijdelijke alternatieven om de jonge coureur uit Oudleusen toch te kunnen laten racen.Het was even een puzzel voor de mensen achter Fokkert, maar een aantal stukjes zijn inmiddels op hun plek gevallen. Samen met ader Gerco is Fokkert afgelopen maandagavond afgereisd naar de Lausitzring in Duitsland. Daar zal het jonge wegracetalent dit weekend met een wildcard deelnemen aan de tweede ronde van de dit seizoen nieuwe Northern Talent Cup.

justin-fokkert
Justin Fokkert – Lausitzring | foto© Henk Teerink

Een flinke overstap zo midden in het seizoen, dit aangezien er in de European Talent Cup gereden wordt met standaard Honda motoren terwijl er in de Northern Talent Cup gereden wordt met standaard KTM-machines.

De vrije trainingen op de Lausitzring zullen dan ook volop benut moeten gaan worden voor het verkrijgen van de juiste setting en het verkennen van de baan. Zaterdag staan de kwalificaties op het programma gevolgd door twee races op zondag.

Voor Fokkert zal het echter niet bij één wedstrijdweekend op Eurospeedway Lausitz blijven, een week later zal de Talent Team coureur op het Duitse circuit namelijk deelnemen aan een wedstrijd van de ‘Honda Talent Challenge’.

Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus verwacht het Talent Team eind september nog niet te kunnen afreizen naar de voorlaatste European Talent Cup ronde op Motorland Aragon. Met deze wetenschap is er ook een wildcard aangevraagd voor de Northern Talent Cup ronde op de Hockenheimring (25 t/m 27 september). Deze aanvraag is nog in behandeling, een definitief antwoord hierover wordt binnenkort verwacht.

Justin Fokkert: “Het is natuurlijk heel zuur dat ik momenteel niet in Spanje kan rijden, juist omdat ik zo dicht bij de punten zat en zelfs al in de punten heb gereden. Maar voor nu moet echt die knop even om en ga ik me de komende weken dan ook focussen op de Duitse circuits, ook weer een hele ervaring! Heel stiekem hopen we nog een héél klein beetje op deelname aan het afsluitende ETC-weekend begin november in Valencia. Maar nu eerst alle pijlen op deze Duitse races, ik heb er zin in.”

Inmiddels zitten de eerste twee vrije trainingen er op de Lausitzring op. Ondanks dat het een nieuw circuit is voor Fokkert, een nieuwe competitie en het zijn eerste meters zijn op de KTM wist hij een keurige achttiende rondetijd op de klok te zetten.

 

Handige links IDM Lausitzring 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App