Kaito Toba in 2021 naar Green Power CIP Moto3

401
kaito-toba
Kaito Toba | foto© Red Bull Contentpool

Kaito Toba gaat in 2021 uitkomen voor het Franse Green Power CIP Moto3. De Japanner moest op zoek naar een nieuwe werkgever voor het komende seizoen nadat zijn huidige Red Bull KTM Ajo Moto3 Team onlangs de Spanjaard Jaume Masia aantrok.

De komst van Jaume Masia en het aanblijven van Raul Fernandez zorgde er onlangs voor dat er voor Kaito Toba in 2021 geen plaats meer is binnen het Red Bull KTM Ajo Moto3 Team. De Japanner zal echter komend seizoen gewoon actief blijven in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, hij heeft namelijk onderdak gevonden bij het Franse Green Power Moto3 Team waar hij de opvolger wordt van Darry Binder, de Zuid-Afrikaan die na dit seizoen zijn huidige team gaat verlaten en komend seizoen uit gaat komen voor het Petronas Sprinta Moto3 Team.Kaito Toba vierde zijn eerste en tot nu toe enige GP-overwinning in het seizoen 2019 toen hij de openingsrace van het seizoen op het Losail International Circuit in Qatar op zijn naam wist te schrijven. In het huidige Moto3-seizoen wist de 20-jarige Japanner met een negende plaats tijdens de Emilia Romagna Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn beste klassering te behalen. In de tussenstand van het kampioenschap bezet Toba momenteel de achttiende plaats.

Op dit moment is Maximilian Kofler de tweede coureur binnen Green Power CIP Moto3, of de jonge Oostenrijker ook komend seizoen bij het team actief zal blijven en teamgenoot zal worden van Toba is nog niet bekendgemaakt.

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App