Kaito Toba snelste Moto3 coureur op vrijdag in Qatar

1534
kaito-toba
Kaito Toba | foto© CIP Grreen Power

De eerste dag van de Barwa Grand Prix of Qatar zit erop voor de Moto3 coureurs. Tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Losail International Circuit was het de Japanner Kaito Toba die de snelste rondetijd van de dag op de klok wist te zetten voor Jaume Masia en Gabriel Rodrigo.

Eerste vrije training
Red Bull KTM Ajo coureur Pedro Acosta gaf vrijdagmiddag meteen zijn visitekaartje af. De regerend Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen en de dit seizoen in de klasse debuterende Spanjaard noteerde noteerde namelijk een snelste ronde van 2’05.809, een tijd die bij het vallen van de finishvlag goed bleek voor de eerste tijd van de sessie.Achter Acosta noteerde Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) de tweede rondetijd voor de Japanner Ryusei Yamanaka (CarXpert PrüstelGP), Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) en John McPhee (Petronas Sprinta Racing).

Tweede vrije training
Zoals verwacht doken de coureurs al vrij vlot in deze sessie onder de tot dan toe snelst gereden rondetijden van de eerste sessie, dit vanwege de aanzienlijk koelere omstandigheden op het Losail International Circuit (25 graden ten opzichte van 35 graden).

Met een snelste ronde van 2’04.839 was het uiteindelijk Kaito Toba (CIP Green Power) die bij het vallen van de vlag de tijdlijst aanvoerde voor Masia, Gabriel Rodrigo (Indonesian Gresini Racing Moto3), Sergio Garcia (GasGas Gaviota Aspar) en Jason Dupasquier (CarXpert PrüstelGP).

De zesde rondetijd kwam vrijdagavond op naam van Niccolò Antonelli (Reale Avintia Moto3), Jeremy Alcoba, McPhee, Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) en Maximilian Kofler (CIP Green Power).

Samengestelde tijdlijst
De gehele top tien wist zijn snelste rondetijd van de dag op de klok te zetten tijdens de tweede en afsluitende sessie van de dag. De uitslag van de tweede sessie is dan ook gelijk aan de top tien op de samengestelde tijdlijst.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van deze eerste twee vrije trainingen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog – vrijdag. Link: Racesport.nl Liveblog – vrijdag

 

Handige links Barwa Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – weekend

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter