Kalininin en Perez het snelst op zaterdagochtend in Magny Cours

128
mika-perez
Mika Perez - Magny Cours | foto© worldsbk.com

Nick Kalinin (Groep A) en Mika Perez (Groep B) hebben zaterdagochtend in Magny Cours de snelste tijden laten noteren tijdens de derde en afsluitende vrije training. Reed Groep A nog onder droge omstandigheden, net voor aanvang van Groep B begon het opnieuw te regenen wat resulteerde in een flink aantal crashes.

Groep A
Het was Nick Kalininin die met een snelste ronde van 1’56.042 het snelst was en na afloop de lijst aanvoerde voor Manuel Bastianelli, Ana Carrasco, Jan Ole Jähnig en Yuta Okaya.Dion Otten werd met de zesde rondetijd in deze sessie de snelste Nederlander terwijl Koen Meuffels de achtste rondetijd liet noteren.

Vlak voor het einde van de sessie werd deze nog kort onderbroken nadat één van de rijders zijn blok opblies en daarbij olie achterliet op de baan.

Groep B
Zoals al vermeld begon het vlak voor aanvang van deze sessie opnieuw te regenen. Niet alleen de rondetijden bleven hierdoor ver verwijderd maar ook waren er een groot aantal crashes te zien.

Met een snelste ronde van 2’19.403 was het Mika Perez die het beste met de moeilijke omstandigheden om kon gaan en na afloop de lijst aanvoerde voor Nederlander Scott Deroue, de Fransman Adrien Quinet, Stefano Raineri en Samuel di Sora.

Gezien de omstandigheden wisten slechts 8 coureurs een tijd binnen de 107% grens te laten noteren. De overige Nederlanders sloten deze sessie als volgt af: Jeffrey Buis (10), Finn de Bruin (15) en Victor Steeman (23).

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App