Loris Cresson zal komend seizoen als vaste coureur uitkomen in het FIM Supersport World Championship. Het 19 jarige Belgische wegracetalent zal aan de start verschijnen op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van het Finse Kallio Racing.

Het Finse Kallio Racing, dit seizoen actief in het FIM Supersport World Championship met de Zuid Afrikaan Sheridan Morais en de Fin Niki Tuuli, heeft voor komend seizoen de talentvolle Belg Loris Cresson aangetrokken als coureur.

Cresson, die ondanks zijn 19 jaar al de nodige ervaring heeft als coureur in de Moto3 klasse van het CEV Repsol, eenmalig in actie kwam tijdens een Moto3 race (Qatar 2015) en middels een aantal wildcard optredens in de WorldSSP klasse, maakte eerder dit jaar  indruk bij Kalio Racing teambaas Vessa Kallio tijdens een wildcard optreden in Imola waar hij een achtste plaats wist te behalen.

Na dit sterke optreden bleven de Belg en de Finse teambaas contact houden, iets dat nu dus geresulteerd heeft in een overeenkomst voor 2018.

Loris Cresson: “Ik ben erg blij dat ik me bij het Kallio Racing Team mag aansluiten. Dit is een grote kans voor mij na het goede seizoen dat ik in 2017 had, ik heb er alle vertrouwen in en zal mijn uiterste best gaan doen. Het team had een sterk eerste seizoen in het wereldkampioenschap, ze waren zelfs tot in Jerez kanshebber op de titel. Van mijn kant heb ik tijdens mijn wildcardoptreden laten zien dat ik in de top tien kan finishen. Het is voor mij echt heel motiverend dat ik van zowel het team als ook van Yamaha het vertrouwen heb gekregen voor komend seizoen. Ik kan nu al niet wachten op de eerste test die we samen gaan doen.”

Vesa Kallio, teammanager Kallio Racing: “We kijken erg uit naar de samenwerking met Loris. Hij is jong en hongerig en heeft bewezen over een goed tempo te beschikken. Ik geloof erin dat hij met de ondersteuning van Kallio Racing nog sneller kan zijn. Door ons te concentreren op de juiste dingen verwachten we zijn ware potentieel naar boven te kunnen halen en samen goede resultaten te kunnen scoren.”

 

Handige links Acerbis Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video