Kazuki Watanabe teamgenoot Gino Rea bij Team GoEleven

195
Kazuki-Watanabe
Kazuki Watanabe | foto© Kawasaki Racing

Kazuki Watanabe zal komend seizoen actief zijn als coureur in het FIM Supersport World Championship. De Japanner heeft hierover overeenstemming bereikt met Team GoEleven waar hij de teamgenoot zal worden van de Brit Gino Rea die een week geleden al bevestigd werd als coureur voor het Italiaanse Kawasaki team.

De fanatieke motorsportfans zullen Kazuki Watanabe ongetwijfeld nog kennen als coureur in de voormalige 250cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en zijn korte optreden in de Moto2 klasse. De Japanner, die de afgelopen tijd actief was in het Japanse nationale wegracekampioenschap en afgelopen seizoen met Team Green als tweede eindigde in de bekende Suzuka 8H World Endurance wedstrijd, zal in 2017 echter terug keren in het wereldkampioenschap als World Supersport coureur.Watanabe heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Italiaanse Team GoEleven waar hij samen met zijn nieuwe teamgenoot Gino Rea op een Kawasaki Ninja ZX-6R op jacht zal gaan naar succes. Ondanks dat de Japanner veel van zijn opponenten voor komend seizoen niet kent is hij ervan overtuigd sterk voor de dag te kunnen komen in de voor hem nieuwe klasse.

“Ik ben heel blij komend seizoen deel uit te maken van Team GoEleven en op een Kawasaki uit te mogen komen in het World Supersport Championship,” laat de Japanner weten in het door het door Team GoEleven uitgebrachte persbericht. “2017 wordt voor mij het eerste volledige seizoen voor mij in het World Championship. Ik ben echt superblij met deze nieuwe uitdaging, en ik zal dan ook mijn uiterste best doen om zo goed mogelijke resultaten te scoren, niet alleen voor mijzelf maar ook voor Team GOELEVEN. Ik wil Gianni Ramello, Luciana Fornaseri en Denis Sacchetti bij deze da nook heel erg bedanken voor deze fantastische kans.  Ik geloof erin dat ik het komende seizoen mijn ware capaciteit als rijder kan tonen, en ik zal er met mijn “Samurai” spirit alles aan doen om races te gaan winnen. Daarnaast wil ik iedereen bedanken die me de afgelopen seizoenen gesteund hebben.”