Kenan Sofuoglu, Jonathan Rea en Federico Sandi het snelst tijdens warm-up

192
rea
Jonathan Rea | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Kenan Sofuoglu (WorldSSP), Jonathan Rea (WorldSBK) en Federico Sandi (STK1000) hebben zondagochtend op de Lausitzring de snelste tijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Prosecco DOC German Round.

WorldSSP:
De coureurs uit de World Supersport klasse openden zondagochtend de dag met hun 15 minuten durende warm-up sessie. Geheel vlekkeloos verliep dit echter niet, maakten eerst Giuseppe Scarcella en Nacho Calero al een uitstapje door het gravel na 10 minuten werd de sessie stilgelegd middels een rode vlag vanwege een crash van Xavier Cardelus.Na deze rode vlag situatie werd de sessie niet meer hervat en bleef de rijtijd voor de World Supersport coureur dus beperkt tot iets meer dan 10 minuten.

In deze 10 minuten was het Kenan Sofuoglu die het snelst was voor Sheridan Morais, Niki Tuuli, Fedrico Cariscasulo en Lucas Mahias.

Rob Hartog noteerde in deze sessie de 15e rondetijd terwijl Jaimie van Sikkelerus deze korte sessie afsloot met de 31e tijd achter zijn naam.

WorldSBK:
Met een korte vertraging vanwege de rode vlag situatie in de eerder verreden WorldSSP warm-up sessie begonnen de World Superbike coureurs aan hun warm-up.

Het was Jonathan Rea die met een snelste ronde van 1’36.568 na afloop de lijst aanvoerde voor Chaz Davies, Tom Sykes, Eugene Laverty en Marco Melandri.

De zesde rondetijd kwam op naam van Alex Lowes gevolgd door wildcard coureur Markus Reiterberger, Lorenzo Savadori, Jordi Torres en MV Agusta coureur Leon Camier.

Michael van der Mark kon ook zondag nog niet echt potten breken, de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur moest genoegen nemen met de veertiende rondetijd.

De zaterdag tijdens de eerste wedstrijd niet gestarte Stefan Bradl – teveel hinder van zijn vrijdag bij een crash opgelopen elleboog blessure – verscheen in deze sessie wel weer aan de start. Na afloop gaf de Duitser aan ook in de wedstrijd van start te zullen gaan.

De enige crash in deze sessie kwam op naam van Riccardo Russo.

STK1000
Net als in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap blijken ook de coureurs in de STK1000 klasse regelmatig tijdens de kwalificatie langzaam te rijden in meerdere sectoren, te wachten op collega coureurs waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. De WorldSBK racedirectie besloot eerder deze week dan ook hiervoor sancties in het leven te roepen. Dat deze aankondiging geen loze kreet bleek ondervonden zaterdagavond Jeremy Guarnoni, Wayne Tessels, Xavier Pinsach en Riccardo Cecchini de racedirectie op bezoek kregen en te horen kregen dat ze zondagmiddag zes plaatsen teruggezet worden op de grid vanwege het te langzaam rijden in meer dan drie opeenvolgende sectoren tijdens de kwalificatie.

Op de baan was het zondagochtend Fedrico Sandi die het snelst was tijdens de warm-up. De later op de dag van pole vertrekkende BMW coureur noteerde een snelste ronde van 1’38.990 en was daarmee een fractie sneller dan Mike Jones die de tweede tijd op de klok wist te zetten.

De derde rondetijd werd een prooi voor Roberto Tamburini voor Illia Mykhalchyk, Florian Marino en Toprak Razgatlioglu.

Tessels sloot de warm-up sessie af met de zeventiende rondetijd achter zijn naam.

 

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video