Kenan Sofuoglu: WorldSSP comeback dit weekend in Jerez

4384
kenan-sofuoglu
Kenan Sofuoglu | foto© Kawasaki Racing

Kenan Sofuoglu maakt dit weekend tijdens de Motul Spanish Round op het Circuito de Jerez Angel Nieto zijn comeback als coureur in het FIM Supersport World Championship. De vijfvoudig wereldkampioen zal vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen in actie komen op de 2022 Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki Ninja ZX-6R.

Ook al is het maar voor één dag, Kenan Sofuoglu zal aanstaande vrijdag in Jerez de la Frontera weer op een World Supersport machine stappen. De vijfvoudig wereldkampioen is door zijn voormalige teambaas Manuel Puccetti gevraagd om de historische overgang tussen “zijn” Supersport-tijdperk en dat van 2022 te markeren.

Zoals eerder dit seizoen al aangekondigd zullen er vanaf het seizoen 2022 meer modellen toegevoegd worden aan de lijst van gehomologeerde motoren voor het FIM Supersport World Championship. Hierbij zullen er ook enkele wijzigingen in de technische reglementen doorgevoerd worden, wijzigingen die door de Superbike commissie zijn gemaakt en binnenkort zullen worden aangekondigd.

Zo zullen er naast de 600cc viercilinders, vanaf komend seizoen 675cc+ driecilinders en 750cc+ twee cilinders worden toegelaten tot het kampioenschap waarbij de machines door bepaalde restricties gelijkwaardig worden gemaakt. Kawasaki zal volgend seizoen met de Ninja 636 willen gaan rijden. Ook hier zullen restricties aan verbonden zijn welke d.m.v. het optreden van Sofuoglu komend weekend duidelijk moeten worden.

Manuel Puccetti – Teameigenaar: “We zijn erg blij en emotioneel bij de gedachte dat Kenan na drie jaar weer op de baan te zien zal zijn met één van onze motoren, ook al is het maar voor een dag. Ik denk dat Sofuoglu de ideale ambassadeur is om de verandering te markeren die de Supersport-categorie volgend jaar zal ondergaan, een klasse waarin hij zoveel heeft gewonnen en het symbool bij uitstek is geworden van deze categorie.”

Kenan Sofuoglu
Tijdens zijn Supersport-carrière behaalde de inmiddels 37-jarige Sofuoglu vijf wereldtitels, 43 overwinningen, 85 podiums en 34 pole positions. Records en cijfers die Sofuoglu tot de meest succesvolle World Supersport rijder aller tijden maken.Handige links Motul Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter