Kennedy het snelst in British Supersport op vrijdag, Boerboom beste Nederlander

16
jorel-boerboom
Jorel Boerboom | foto© Jan Timmerman

Jack Kennedy heeft op vrijdag de snelste rondetijd gereden in de British Supersport klasse voor Josh Owens en Alastair Seeley op het TT Circuit Assen. Jorel Boerboom noteerde de tiende tijd, Guus Boes de veertiende, Joris Lentfert de 22e, Corné Heikamp de 24e, Ivar Doornbos de 29e, Mike Brouwers de 30e, Jorn Hamberg de 31e, Tomas de Vries de 32e en Jeroen Hilster de 33e. 

Ook komen dit jaar de British Supersport coureurs weer in actie op het TT Circuit Assen tijdens het jaarlijks terugkerende British Superbikes evenement. Echter is er dit jaar wel een verandering in de klasse aangezien de GP2 klasse is toegevoegd, prototype motoren vergelijkbaar met een Moto2 machine. Deze twee klassen worden tegelijkertijd verreden, wel met een ander kampioenschap.

Het was leider in het kampioenschap Jack Kennedy die met een 1’39.728 de snelste rondetijd wist te rijden voor GP2 coureur Josh Owens en 22-voudig North West 200 winnaar Alastair Seeley. Daarachter waren het James Westmoreland, James Rispoli, Benjamin Currie, David Allingham, Jamie Perrin, Bradley Jones en Nederlander Jorel Boerboom in de top tien waarmee hij tweede is in de GP2 klasse.

De overige Nederlanders waren Guus Boes met de veertiende tijd, Joris Lentfert de 22e, Corné Heikamp de 24e, Ivar Doornbos de 29e, Mike Brouwers de 30e (derde in GP2), Jorn Hamberg de 31e, Tomas de Vries de 32e (vierde in GP2) en Jeroen Hilster de 33e.

De kwalificatie voor de British Supersport klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 11:35 uur van start met de sprint race over 12 ronden om 15:25 uur.

 

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Tickets