Jack Kennedy wint de tweede British Supersport race in Assen. De Ier versloeg Kyle Ryde in de laatste GT-bocht en Mason Law werd derde. Jorel Boerboom werd met een elfde plaats de beste Nederlander. Met deze klassering werd Boerboom vierde in de GP2 klasse.

Het Dickies British Supersport Championship bestaat in feite uit twee klassen; de British Supersport en GP2 (Moto2) klasse. Deze categorieën gaan gezamenlijk de baan in, waarbij veruit de meeste rijders uitkomen in de British Supersport klasse. Kyle Ryde (GP2 klasse) had zaterdag de eerste race gewonnen en tevens de snelste rondetijd genoteerd. Daarom mocht Ryde vanaf pole position vertrekken in de tweede manche. Tom Toparis, rijdend voor het Nederlandse Benro Racing, mocht als tweede start voor Jack Kennedy. Rob Hartog was de beste Nederlander op de grid met een elfde startplaats.

Na de start waren het Kennedy, Ryde en Toparis die streden om de voorste positie. Eemeli Lathi bemoeide zich ook met de kop in de openingsronde en door een inhaalactie van de Fin kon Toparis nog maar net zijn motor overeind houden. Even later ging het helemaal mis voor Toparis, toen hij bij het ingaan van de tweede ronde ten val kwam in de Haarbocht. In de eerste vijf ronden bleef de complete top-tien vrij kort bij elkaar, met ook Hartog daarbij als enige Nederlander. Vanaf de zesde ronde begonnen er splitsingen te ontstaan in de groep.

Ryde en Kennedy waren net als in de eerste race de sterksten en zij reden weg van het groepje met Lathi, Brad Jones en Mason Law. Daarachter eindigde de race voor Hartog in de negende ronde toen hij door Charlie Nesbitt geraakt werd en zij samen ten val kwamen. Ook Vasco van der Valk kwam niet aan de finish vanwege technische problemen en ook Jeroen Hilster behoorde tot de uitvallers. De beslissing van de wedstrijd viel opnieuw in de laatste GT-bocht. Gisteren was het Ryde, maar deze keer was het Kennedy die de race op zijn naam wist te schrijven. Law won het gevecht om plaats drie. Omdat Ryde en Law in de GP2 klasse rijden werden Lathi en Jones tweede en derde in de British Supersport categorie.

Jorel Boerboom werd de beste Nederlander op een elfde plaats. Boerboom finishte daarmee kort als vierde in de GP2 klasse en kort achter de laatste podiumplaats. Tomas de Vries kwam als tweede Nederlander over de eindstreep in zeventiende positie, waarmee hij zevende werd in de GP2 klasse. Joep Overbeeke werd eenentwintigste, één positie voor Ivar Doornbos. Kevin Mijwaart finishte na een uitstapje buiten de baan als drieëntwintigste. Eduard Troost behoorde na de twaalfde ronde ook tot de vele Nederlandse uitvallers.

Handige links British Superbikes TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App