Kiefer Racing in 2021 met Grünwald en Stuppi in IDM Superbike 1000

824
kiefer-racing
Kiefer Racing - IDM 2021

Kiefer Racing zal in 2021 met een team aan de start verschijnen in de Superbike 1000 klasse van het IDM. Luca Grünwald en Björn Stuppi zijn aangetrokken als coureurs en het tweetal zal binnen het in het verleden zo succesvolle WK-team de beschikking krijgen over BMW S1000RR machines.

Kiefer Racing blijft in 2021 in Duitsland, zo luidt de titel van het door het Duitse team verstuurde persbericht waarin de plannen voor komend seizoen wereldkundig worden gemaakt. Na een lange geschiedenis in het MotoGP wereldkampioenschap, een avontuur in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol heeft het team besloten om in 2021 van start te gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM.

Het team heeft hiervoor twee BMW S 1000 RR machines geprepareerd welke bemand zullen gaan worden door Luca Grünwald en Björn Stupi. Grünwald keert hiermee terug naar het team waarmee hij in 2013 en 2014 uitkwam in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Nieuw is het IDM echter niet voor Grünwald, de jonge Duitser kwam de afgelopen jaren namelijk uit in de IDM Supersport 600 klasse, de klasse waarin hij afgelopen seizoen de titel wist te veroveren.

Terwijl Grünwald in 2021 als regerend IDM Supersport 600 kampioen zijn debuut zal maken in de IDM Superbike 1000 klasse wordt het voor teamgenoot Stuppi zijn derde seizoen in de klasse.

Teameigenaar Jochen Kiefer en Toni Gruschka zullen binnen het team optreden als crew chiefs & data engineers terwijl de ervaren Dominik Naumann en Alex Mäschker beiden als monteur op zullen treden. Andreas Ledermann (LSG Racing) en Tina Kiefer (Kiefer Racing) zullen verantwoordelijk zijn voor het management binnen het nieuwe IDM-project.

Jochen Kiefer (teameigenaar): “We kijken erg uit naar ons nieuwe project en de samenwerking met Luca, Björn en Andi Ledermann (LSG Racing) in het IDM. Met Luca waren we al in 2013/2014 onderweg in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, een periode waaraan we nog steeds goede herinneringen hebben. Met Björn kunnen we ons ook heel goed een langdurige samenwerking in onze Kiefer Racing racefamilie voorstellen. Een optie zou zeker zijn om het bestaande team in 2022 uit te breiden tot verschillende IDM-klassen. Logistiek gezien zouden we dat dit jaar al kunnen doen, maar in deze corona-crisis hebben niet alleen de teams maar vooral ook de coureurs het moeilijk om zich financieel gezien staande te houden. Hoe alles zich dit jaar zal ontwikkelen is helaas nog onduidelijk. De lege paddocks vorig jaar waren erg deprimerend voor ons. We hebben onze sponsors, partners en fans erg gemist en hopen van harte dat we dit jaar weer een aantal gasten mogen verwelkomen.”

Luca Grünwald: “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om in 2021 met een ervaren, bekend en goed team als Kiefer Racing te mogen gaan samenwerken. Met de BMW S1000RR kan ik starten op een motorfiets die zeker de meest competitieve van het veld is, zoals we de voorbije jaren hebben gezien. Dit betekent dat we in de best mogelijke positie verkeren, zowel technisch als wat het team betreft. Mijn doel voor dit jaar is de 5e plaats – misschien zelfs beter (grijnzend). Ik denk dat we dit kunnen fixen met ons goed gestructureerd en ervaren team. Veel dank aan mijn manager Andi Ledermann en mijn sponsors die dit project voor mij mogelijk maken.”

Björn Stuppi: “Ik ben blij dat mijn sponsors en mijn manager Andreas Ledermann (LSG – Racing) het voor mij mogelijk maken om in 2021 weer met een geweldig team in de IDM Superbike te starten. Ik heb al een deel van mijn nieuwe team ontmoet. Ze zijn in een opperbeste stemming en ik denk dat de omstandigheden in alle opzichten goed zijn, zowel op als ook naast de baan. Ik denk ook dat ik met Luca als teamgenoot een partner heb die me nog sneller kan maken. Het zou echt het eerste seizoen in de IDM Superbike kunnen worden, waar alle omstandigheden zijn zoals ik ze altijd heb gewild. Ik weet dat de excuses nu veel minder zijn (lachend), maar ik ben er ook zeker van dat ik dit seizoen veel sneller zal zijn in termen van mijn rondetijden. Dan kan ik eindelijk laten zien waartoe ik en mijn motor in staat zijn! We zijn het er allemaal over eens om van dit project iets moois te maken op lange termijn. Het is een geruststellend gevoel om een seizoen te kunnen rijden en je geen zorgen te hoeven maken over wat er in 2022 zal gebeuren. Ik kijk uit naar onze eerste test samen en ook naar een snelle kennismaking met de rest van het team van mijn nieuwe adoptiefamilie.”

Het openingsweekend van het 2021 IDM seizoen staat gepland in het weekend van 30 april t/m 02 mei. Plaats van handeling is het Eurospeedway Lausitzring circuit.