2016 FIM Sidecar World Champion Kainulainen naar Oosterveen’s Racing

91
Kirsi Kainulainen
Kirsi Kainulainen | foto© Henk Mannes

2016 FIM Sidecar World Champion Kirsi Kainulainen gaat in 2018 als solo coureur verder. De 32- jarige Finse dame heeft hiervoor een contract getekend bij Oosterveen’s Racing. Samen met teamgenoot Manuel Wienen gaat de 2016 FIM Sidecar wereldkampioen voor het in Nieuwleusen gevestigde team uitkomen in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Aan het einde van het seizoen 2017 besloot Kirsi Kainulainen haar carrière als zijspanbakkeniste te beëindigen. Na het behalen van een derde, tweede en eerste plaats in het FIM Sidercar World Championship zocht de Finse volgens eigen zeggen een nieuwe uitdaging om als solo coureur verder te gaan. Een nieuwe uitdaging die de voormalig FIM Sidecar World Champion inmiddels gevonden heeft met het tekenen van een overeenkomst voor 2018 bij Oosterveen’s Racing.

Oosterveen’s Racing
Bij het in Nieuwleusen gevestigde wegraceteam kwam na afloop van het seizoen 2017 een plaats vrij nadat Joel Wienen had besloten zijn actieve carrière te beëindigen. In samenspraak met Ten Kate Racing Products werd er gezocht naar een waardig opvolger.

Kainulainen, die ook tijdens haar zijspancarrière gebruik maakte van materialen van Ten Kate Racing Products, had in haar zoektocht naar een geschikt team al diverse keren in Nieuwleusen geïnformeerd naar de mogelijkheden. Na een eerste kennismaking en een aantal positief verlopen gesprekken kon er zaterdagmiddag een handtekening gezet worden onder een overeenkomst voor 2018 met het door Ten Kate Racing Products ondersteunde Oosterveen’s Racing.

Kainulainen zal in 2018 samen met Manuel Wienen uit gaan komen op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha R6 en van start gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Kirsi Kainulainen: “De meeste mensen kennen mij waarschijnlijk vanuit de tijd dat ik actief was als zijspanbakkeniste. Voordat ik hiermee in 2013 begon heb ik echter altijd zelf solo gereden. Ondanks dat ik heel veel plezier heb gehad tijdens mijn tijd als bakkeniste heb ik altijd gezegd dat ik ooit weer zelf wilde rijden. Na in 2015 met Pekka Päivarinta als derde geëindigd te zijn, in 2016 de wereldtitel te hebben veroverd en in 2017 met Pekka als vice-wereldkampioen het seizoen afgesloten te hebben vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en wilde ik graag weer zelf rijden. Na diverse sms-jes naar Rutger (Belt) van Ten Kate Racing Products en heel vaak vragen of hij geen team voor mij wist zijn we in contact gekomen met Oosterveen’s Racing. We waren er snel uit en ik heb er dan ook heel veel zin in om komend seizoen aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Ik hoop heel veel te kunnen leren van Manuel en samen voor mooie resultaten te kunnen zorgen. Ik ben echt heel erg blij en kan dan ook niet wachten om straks tijdens de eerste wintertesten in Spanje voor de eerste keer op mijn Oosterveen’s Racing en door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha R6 te mogen stappen.”

Op de vraag wat de verwachtingen zijn voor komend seizoen in de NK SuperCup 600 klasse moest Kainulainen het antwoord vooralsnog even schuldig blijven. Maar gezien haar ervaring op een 600cc machine – in 2012 nam ze deel aan het Finse Supersport kampioenschap – haar inzet en gedrevenheid lijkt dat wel goed te komen. Ze hoopt zich in ieder geval goed op te kunnen trekken aan haar nieuwe teamgenoot Manuel, een teamgenoot die echter wel een duidelijk doel voor ogen heeft; meedoen voor de podiumplaatsen, races winnen en zo lang mogelijk meestrijden voor de NK SuperCup 600 titel.

 

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen