Kiyano Veijer in 2021 van start in Honda British Talent Cup

4185
kiyano-veijer
Kiyano Veijer | foto© eigen foto

Kiyano Veijer maakt dit seizoen de overstap van het CIV MiniGP kampioenschap naar de Honda British Talent Cup. De 12-jarige Staphorster gaat uitkomen voor het Microlise Cresswell Racing Team.

Kiyano Veijer gaat in 2021 een belangrijke stap zetten in zijn nog jonge carrière in de motorsport. Na in 2020 nog uitgekomen te zijn in het Italiaanse CIV MiniGP kampioenschap zal de jonge Staphorster dit seizoen uit gaan komen de Honda British Talent Cup, de talenten competitie welke deel uitmaakt van het British Superbike Championship en een onderdeel is van het Road to MotoGP project.

Veijer – een neef van huidig Red Bull MotoGP Rookies Cup en FIM Moto3 Junior World Championship coureur Collin Veijer – tekende de afgelopen week een overeenkomst met het Britse Microlise Cresswell Racing Team, het team dat de 12-jarige Staphorster de mogelijkheid biedt om de volgende stap te maken in zijn wegracecarrière.

Kiyano Veijer: “Dit is een nieuwe en hele belangrijke stap, ik ga voor het eerst op een echte Moto3 machine rijden. Het is natuurlijk geweldig dat ik de kans krijg om met Microlise Cresswell Racing Team van start te gaan in de Honda British Talent Cup. Naast deze kans heb ik thuis ook de beschikking over een Honda NSF 250 zodat ik me goed voor kan bereiden op het seizoen. Ik kan jullie niet vertellen hoe blij ik ben. Ik wil al mijn sponsoren bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Ik ga mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te scoren, al zal ik in het begin nog wel heel veel moeten leren. Ik heb er echt heel veel zin in en kan dan ook niet wachten om aan het seizoen te mogen beginnen.”

In de Honda British Talent Cup wordt er gereden met Honda NSF 250 motoren, standaard Moto3 machines. De races worden live uitgezonden op het YouTube kanaal van de Honda British Talent Cup en worden verreden als onderdeel van het British Superbike Championship.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter