Kiyonari terug in Britisch Superbike Championship

368
Ryuichi-Kiyonari
Ryuichi Kiyonari | foto© Honda Racing

Ryuichi Kiyonari keert komend weekend teug als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. De Japanner zal tijdens de derde ronde van het kampioenschap op Oulton Park als vervanger optreden van de geblesseerde Dan Linfoot binnen zijn voormalige Honda Racing team.

Ryuichi Kyonari is met 12 race overwinningen de meest succesvolle renner op het Oulton Park circuit. Uitgerekend op dit circuit zal de Japanner, momenteel als vaste coureur actief in Japanse kampioenschap met het Moriwaki team, komend weekend terugkeren in het kampioenschap waar hij maar liefst drie keer de titel in de wacht wist te slepen. Kiyonari is door zijn voormalige Honda team voor de derde ronde van het kampioenschap opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Dan Linfoot.Ryuichi Kiyonari: “Het spijt me voor Dan, maar ik wens hem allereerst een spoedig herstel toe. Ik ben blij om komend weekend voor hem in te mogen vallen op Oulton Park, en dit met het team waarmee ik in het verleden een lange tijd heb samengewerkt. BSB is een soort thuis voor mij en ik ben blij om weer terug te zijn. Ik ben sinds vorige jaar weer terug op de Honda Fireblade CBR1000RR en het team en ik kennen elkaar goed. Ik zal mijn best doen om zo hoog mogelijk te finishen in de races.”

Team Manager Havier Beltran: “Het is geweldig om Kiyo weer bij ons te hebben voor het weekend op Oulton Park en ik kan me niemand voorstellen die beter geschikt is om in te vallen voor Dan.”

De derde ronde van het Bennetts British Superbike kampioenschap op Oulton Park vindt plaats van 5 t/m 7 mei. (Bankholiday)