KNMV Checkbox 13: Rob Hartog over zijn grote kracht en legendarische naam

307
rob-hartog
Rob Hartog - Jerez | foto© robhartog.nl

De KNMV ging onlangs met de videocamera op bezoek bij World Supersport coureur Rob Hartog. In de eerste aflevering (checkbox 13) sprak Martin Utberg met de Noord-Hollander en vroeg hem het hemd van het lijf. Onderstaand deel 1: Rob Hartog over zijn grote kracht en legendarische naam.

Legendarische naam
De naam Hartog is diepgeworteld in de Nederlandse motorsport. Levende legende Wil Hartog won in 1977 de TT in de 500cc. Rob Hartog (geboren in 1992) maakte de successen van zijn oom niet mee. Hij kent alleen de verhalen en video’s.

“Ik heb mijn achternaam nooit als extra druk ervaren. Wij doen ons eigen ding en volgen ons eigen pad. Wel spreek ik hem regelmatig. Hij komt ook een aantal keer per jaar kijken. Hij vindt het superleuk dat ik dezelfde sport doe en succes heb. Anderzijds vindt hij het ook wel eng dat zijn kleine neefje nu zo hard op die motor gaat.”

Meer dan motoren
Voor een heel groot gedeelte is het leven van Hartog gericht op motorsport. Maar hij werkt ook en heeft een vriendin. Over het leven van de Noord-Hollander naast de motorsport zie je meer in een volgende Checkbox!

Bekijk de beelden via onderstaande video: 


 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App