De kop is er weer af. Onder bijzonder warme omstandigheden, zoals bekend zeer ongebruikelijk rond deze tijd van het jaar, ging het 2007 seizoen van de KNMV Cup van start. Het kwik liep op tot zo’n 27 graden Celsius en voor veel rijders was dat flink wennen.

Damen Leathers SV Cup & JuniorCup
Een hoop nieuwkomers in de Damen Leathers SV Cup. Een mooi gevuld veld van 22 rode Suzuki SV650’s zorgde voor een leuke wedstrijd. Één van die nieuwkomers is William Hommersom, afkomstig uit de SOBW brommerraces. Hij wist direct goed om te gaan met de Suzuki en pakte gelijk de pole, voor mede SOBW collega Niek Leeuwis. Leeuwis lag de eerste 2 rondes nog op kop maar daarna nam Hommerson het over en koerste in zijn eerste motorrace ooit gelijk af op de overwinning, en prachtig debuut. Leeuwis werd tweede, Kwarten derde. De top 6 werd volgemaakt door Roland Brekelmans, Fred van Voorst en oudgediende Jolle Wind.

# Damen Leathers SV
1 William Hommersom
2 Niek Leeuwis
3 D. Kwarten
4 Roland Brekelmans
5 Fred van Voorst
6 Jolle Wind
7 Ernst Hagen
8 Roy Meerman
9 Ramon van Dijk
10 Johan Goudemond

In de JuniorCup is er sinds het vertrek van de snelle Michael van der Mark en Kevin Valk veel te halen voor de overige rijders. Pepijn Bijsterbosch pakte de pole op zijn fraaie Aprilia maar vlak daarachter was het Jerry van de Bunt. Tussen deze 2 ontspon zich tijdens de race een fraai gevecht om de leiding met de nodige positiewisselingen. Uiteindelijk wist de kleine grote man uit het Jaap Kingma team de winst te grijpen, zo’n 2 secondes voor Bijsterbosch. Joey den Besten passeerde op 20 secondes van van de Bunt de finishlijn en mocht ook de trap richting podium beklimmen.

# JuniorCup
1 Jerry v.d. Bunt
2 Pepijn Bijsterbosch
3 Joey den Besten
4 Tony Covena
5 Freek Bezemer
6 Kevin Reuvers
7 Tasia Rodink
8 Ivy Sangers