De tweede race van het jaar stond gepland voor 18 mei, op het stratencircuit van Eemshaven. In dit uiterste noorden van ons land waait het altijd hard, zo ook op deze vrijdag de 18e. Echter was dat ook het enige, voor de rest waren de omstandigheden erg fraai. Waar het ‘s ochtends nog fris was steeg de temperatuur in de loop van de dag tot aangename temperaturen. Lekker race-weer al met al.

SuperCup 1000
Niels Feller was gedurende de hele dag de sterkste in de SuperCup 1000 klasse. Tijdens de trainingen was hij met een 1:34.1 al meer dan een seconde sneller dan nummer 2 Jeroen Westendorp en ook in de race wist Feller knap te winnen.

Startende vanaf Pole ging het echter bij de start compleet mis voor Feller. De motor viel compleet stil en het mag een klein mirakel worden genoemd dat hij niet van achter werd aangereden door het veld achter hem op de smalle baan. Feller kwam wel op gang uiteindelijk maar keek gelijk tegen een forse
achterstand aan. Hij vocht zich in 1 ronde tijd echter fantastisch terug en kwam na 1 ronde alweer als tweede door, na Stefan Scholten. In ronde 2 was het, alsof er niets gebeurd was, Feller die als eerste doorkwam. Ronald van Vliet wist de tweede positie over te nemen van Scholten en behield die positie tot de finish na 10 rondes racen. Gert Bosch, Niels Jansen en Remco A. Hernamdt maakten de top 6 compleet. Veel pech was er voor Jesenko Ajanovic. Na een goede 9e startpositie werd hij in de eerste race-ronde van de baan getikt en kwam hierbij ten val waarbij hij zijn sleutelbeen brak.

# SuperCup 1000
1 Niels Feller
2 Ronald van Vliet
3 Stefan Scholten
4 Gert Bosch
5 Niels Jansen
6 Remco A Hernamdt
7 Paul Haullussy
8 Arjan Weide
9 Daniel van Dienst
10 Teus Oskam