Het mag zo langzamerhand bekend worden verondersteld. De eerste race voor de KNMV cup in Assen liet lang op zich wachten nadat het circuit besloot een aantal evenementen te schrappen vanwege de mogelijke geluidsproblemen. Eindelijk was het op zaterdag 3 mei zo ver: De eerste KNMV cup wedstrijd van het seizoen in Assen.

De race in de Supercup C-groep ging van start met Pieter de Vries op pole voor Klaas Hiemstra, Susanne Bolhaar en Ronald Out. Ronald Out en Leonard Raap komen snel naar voren, maar
Pieter de Vries kan na een aantal ronden weglopen van de rest en slaat een gat. De voorsprong lijkt comfortabel, maar vanuit het achterveld werkt Karel van der Leek zich keurig op naar de tweede plaats. Leonard Raap wordt derde. Klaas Hiemstra wordt vierde en grijpt net naast het podium.

Uitslag Supercup C-groep
1. Pieter de Vries
2. Karel van der Leek
3. Leonard Raap
4. Klaas Hiemstra
5. Ronald Out
6. Edwin Houwen
7. Marc Spikmans
8. Stefan Lagodin
9. Frank Banga
10. Ronny Hooiveld

Met deze race is duidelijk geworden dat de KNMV cup races voorlopig wel doorgang lijken te kunnen vinden op Assen ondanks alle bezwaren. Voorlopig staat de volgende KNMV cup wedstrijd op Assen gepland voor 12 juli.