KNMV NK Junior Moto Racing: Perfecte condities tijdens voorlaatste ronde van het seizoen in Veldhoven

893
Junior-e
Junior E race | foto© Mariska Grob

Voor de tweede keer dit seizoen was het KNMV NK Junior Moto Racing te gast op De Landsard. De kartbaan in Veldhoven lag er zaterdag 16 september goed bij en met een aangenaam zonnetje waren de condities perfect voor het voorlaatste evenement van het seizoen.

Junior E
Een primeur in Veldhoven: het eerste optreden van de Junior E! RACE-KIDS maakt het voor kids vanaf 7 tot 13 jaar mogelijk om op deze Spaanse elektrische mini-competitiemotoren geruisloos over de baan te zoeven. De motoren zijn gelijkwaardig, waardoor het aankomt op de vaardigheden van de jonge rijders. En op Veldhoven lieten ze hun vaardigheden zien: 12 coureurs gingen de competitie met elkaar aan en in beide races was Lenthe van Halen de snelste, Kenji Kinderen tweede en Collin Qualm derde.

Puchshop Racing Cup
Sander Mulder was net zoals bij de vorige wedstrijddag in Veldhoven oppermachtig in de Puchshop Racing Cup Expiklasse. Hij won beide races voor Jordi Minnen en Rens Straver. Tweede man in het klassement Robert van Steenis viel de eerste race uit waardoor Mulder met nog maar 1 wedstrijddag te gaan royaal aan kop gaat in het kampioenschap. In de Standaardklasse was het Hugo Satter die de volle 50 punten mee naar huis nam. Jannick Vos en Thimo Minnen behaalden beide 36 punten. Doordat Vos in de tweede race voor Minnen eindigde mocht hij de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. In het kampioenschap behoudt Minnen de leiding met slechts 2 punten voorsprong op Vos.

Supermoto 450, 250
Initiator Jos Koelewijn mocht het in Veldhoven opnemen tegen Owen van Trigt en Dion Otten. Het drietal gaf elkaar geen centimeter toe en na een spannende strijd was het in de eerste race Otten die de winst naar hem toe trok maar in de tweede race was het Van Trigt. Het was dan ook Van Trigt die bij de huldiging aan het eind van de dag de grootste beker in ontvangst mocht nemen met Otten naast hem op een tweede en Koelewijn op een derde plaats.

In de 250cc klasse waren het de gebroeders Stijn en Lars Baron die het snelst waren. Stijn wist in de eerste race op de streep Lars nog net voor te blijven, in de tweede race was Lars de snelste. Voor het dagklassement mocht Lars Baron plaatsnemen op de hoogste trede van het podium voor Stijn Baron en Albert Evenhuis.

Dean Gouw kende pech bij de start van de eerste race. Een rijder voor hem viel stil en Gouw kon hem niet meer ontwijken – net zoals een aantal coureurs achter hem. Gouw kwam daarbij in de verdrukking en na een controle bleek zijn rechterpols in het gips te moeten. Voorspoedig herstel gewenst, Dean!

De verslagen van de Molenaar NSF 100 Cup en de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart zijn te vinden via onderstaande links:

Finaleronde van het seizoen
De coureurs van het NK Junior Moto Racing maken zich op voor alweer het laatste raceweekend van het seizoen op de TT Junior Track in Assen. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober worden op beide dagen 2 races verreden, de Puchshop Racing Cup komt alleen op zaterdag in actie. Alle kampioenen van 2023 zullen daarna bekend zijn!

 Handige links NK Junior Moto Racing Veldhoven 2023:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’