Koen Meuffels zegeviert in Race 2 op Circuito do Estoril

99
koen-meuffels
Koen Meuffels | foto© Randy van Maasdijk

Koen Meuffels heeft de laatste World Supersport 300 wedstrijd van het seizoen gewonnen. Met deze zege eindigde hij als vierde in het kampioenschap! Samuel di Sora en Mika Perez mochten mee naar het podium. Kersverse wereldkampioen Jeffrey Buis werd negende na een ongelukkige beginfase. Scott Deroue finishte net buiten de punten op plaats zestien.

Op zondagmiddag werd de laatste World Supersport 300 wedstrijd van het seizoen verreden. Jeffrey Buis werd wereldkampioen in de zaterdagrace nadat hij voor Scott Deroue over de finish kwam. Deroue maakte op zondag dus geen kans meer op de titel, maar hij was wel verzekerd van de tweede plek achter Buis. Koen Meuffels stond voorafgaand aan de laatste race op plaats acht in het kampioenschap, maar hij had nog zicht op plaats vijf. In theorie zou Meuffels zelfs nog vierde kunnen worden, maar daarvoor had hij een heel goed resultaat nodig en dan zou Tom Booth-Amos slecht moeten scoren. Booth-Amos maakte op zijn beurt nog kans op plaats drie. De Brit had negentien punten achterstand op Bahattin Sofuoglu.

Nick Kalinin mocht vanaf pole position vertrekken. Meuffels startte als zesde, terwijl Deroue en Buis een positie opschoven op de grid, omdat Hugo de Cancellis er niet bij was na een crash op zaterdag. Deroue en Buis gingen nu allebei vanaf de zesde rij beginnen. Kalinin had een goede start vanaf pole voor Mika Perez. Daniel Blin, Tim Bercot en Jose Luis Perez Gonzalez crashten in de openingsronde. Meuffels behield de zesde plaats in de eerste ronde, terwijl Deroue en Buis allebei drie plekken winst boekten en als veertiende en vijftiende doorkwamen.

In de tweede ronde werd Buis aangetikt in de langzame chicane door Alfonso Coppola. Buis verloor daardoor een aantal posities, terwijl Coppola ten val kwam. De verschillen bleven klein waardoor er nog van alles mogelijk was. Aan kop werd veel van positie gewisseld en Meuffels maakte onderdeel uit van dit gevecht. Ook Yuta Okaya van MTM Kawasaki MOTOPORT streed om de voorste posities. De kopgroep bestond uit negentien coureurs halverwege. Deroue en Buis zaten in het achterste deel van de groep op plaats zeventien en negentien. Meuffels verrichte regelmatig het kopwerk.

In de zevende ronde ging Booth-Amos als leider onderuit in de laatste bocht. In deze fase boekte Buis progressie en werkte zich op naar plaats twaalf, hij passeerde onder andere landgenoot Deroue. Op kop wist Meuffels samen met Samuel di Sora weg te rijden bij de achtervolgers. Meuffels ging als eerste de laatste ronde in. De Nederlander had een goede tactiek. Di Sora haalde hem in, maar Meuffels maakte optimaal gebruik van de slipstream op het rechte stuk en kwam als eerste over de finish! Het is de eerste overwinning van Meuffels dit seizoen. Bruno Ieraci ging onderuit in de slotronde.

Buis knokte in de tweede groep en werd nog negende ondanks de ongelukkige beginfase. Deroue finishte net buiten de punten op plaats zestien. Perez was de derde man op het podium. Sofuoglu werd vierde voor Meikon Kawakami. Okaya eindigde als zesde voor poleman Kalinin en Kevin Sabatucci maakte de top acht van de laatste race compleet. Meuffels wordt uiteindelijk vierde in het kampioenschap door zijn zege! Sofuoglu is de derde man in de eindstand achter Buis en Deroue. Okaya die net zoals de drie Nederlanders voor het team MTM Kawasaki MOTOPORT rijdt, eindigde als negende in het kampioenschap.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App