Koronakis wint race, Van Straalen KTM RC390 Cup kampioen

157
Straalen
Glenn van Straalen kampioen | foto ©Racesport.nl - Jan Timmerman

Op zondagochtend was het Vasilis Koronakis die de zwaarbevochten ADAC KTM Junior Cup race wist te winnen. De Griek wist de strijd in een grote groep net te winnen voor Koen Meuffels en Milan Merckelbagh. Door een valpartij van Guus Boes is Glenn van Straalen de nieuwe KTM RC390 Cup kampioen. 

Het was Koen Meuffels die het best van zijn plaats kwam en in de eerste ronde de leiding in handen nam. Winnaar van zaterdag, Vasililis Koronakis reed op de tweede plaats voor Rien den Ouden. In een grote groep gingen de jonge coureurs de strijd met elkaar aan om de voorste plaatsen.Na 3 ronden had ook Bibi Damen de snelheid en kwam naar de tweede plaats. Ook Van Merckelbagh, Van Straalen, Van Melzen, Vos en Boes zaten in de grote kopgroep. Het leek erop dat Meuffels een gaatje kon slaan maar dit werd al gauw ongedaan gemaakt dankzij het effect van de slipstream.

Voor Ryan Vos kwam de race voortijdig ten einde nadat de Brabander zichzelf onderuit remde in de GT. Ondertussen was het Van Straalen die de leiding overnam.

In de laatste ronde maakte Boes in de hevige strijd een fout op Mandeveen en ging onderuit met zijn KTM. Uiteindelijk was het Koronakis die het best door de GT kwam en de race op slechts 0.060 seconde wist te winnen voor Meuffels en Merckelbagh. Van Melzen pakte de vierde plaats voor nieuwe kampioen Van Straalen. Den Ouden eindigde als zesde voor Bibi Damen.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag