Op zaterdagmiddag heeft Vasilis Koronanis de wedstrijd voor de ADAC KTM Junior Cup gewonnen. De Griek wist op een zeer nat TT Circuit Assen te domineren voor Max Schmidt en Nederlander Dennis van Melzen. Doordat de regen te hevig werd nam race control het besluit om de race voortijdig te beëindigen.

Glenn van Straalen kon zijn goede startpositie niet uitbuiten en het was Vasililis Koronakis die de leiding in handen nam. Het was Max Schmidt die de tweede plaats opeiste voor Dennis van Melzen en van Straalen. Ook Koen Meuffels kende een teleurstellende start en viel van de tweede plaats terug naar de vijfde. Milian van Merckelbagh volgde zijn landggenoot samen met Rien den Ouden en Guus Boes en Roy Voermans.

Na twee ronden had leider Koronakis inmiddels al een voorsprong van ruim acht seconden en nam met grote passen afstand van de achtervolging. Schmidt was in hevig gevecht met Van Melzen en Van Straalen was de koploper van een grote groep in de strijd om de vierde plaats.

Het was Schmidt die deze strijd won aangezien Straalen terugviel. De Nederlander had het lastig maar kon toch de derde plaats in handen houden. Het gevecht om de vierde plaats was nog steeds hevig waarbij Boes de sterkste bleek.

Enkele ogenblikken later begon het nog harder te regenen en nam de wedstrijdleiding het wijze besluit om de rode vlag te tonen en de race daarmee te beëindigen. Hierdoor was Koronanis de winnaar met Schmidt en Nederlander Van Melzen naast hem op het podium. Boes eindigde als vierde met Merckelbagh en Van Straalen achter zich. Meuffels pakte de zevende plaats waarbij Vos, Voermans en Den Ouden de top tien compleet maakten.

Doordat Boes directe concurrent Van Straalen wist te verslaan heeft hij goede zaken gedaan voor het kampioenschap en kan op zondag de titel op zijn naam schrijven.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag