Krummenacher wint sensationeel WorldSSP duel op Misano, Hartog achttiende

31
Randy Krummenacher - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Yamaha Racing

Randy Krummenacher heeft zondagmiddag de WorldSSP race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In een felle strijd tot aan de finishlijn wist de Zwitser de wedstrijd te winnen voor teamgenoot Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Rob Hartog werd achttiende, Glenn van Straalen twintigste, Jaimie van Sikkelerus crashte.

Zondagmiddag om 12:15 uur ging de World Supersport race van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het was behoorlijk warm op het Italiaanse circuit met veel zon en temperaturen boven de 25°C. De race werd verreden over negentien ronden.

Polesitter Lucas Mahias startte goed en ging als leider de Variante del Parco in. Jules Cluzel probeerde meteen aan te vallen en raakte daarbij het achterwiel van zijn Franse landgenoot bij het ingaan van deze eerste bocht, echter liep het goed af konden beide coureurs zonder al te grote problemen verder rijden. Bardahl Evan Bros. coureurs Federico Caricasulo en Randy Krummenacher namen de tweede en derde positie in achter Mahias voor Cluzel, Raffaele de Rosa, Hikari Okubo, Isaac Viñales, Hannes Soomer en de Italiaanse wild-cards Luca Ottaviano en Massimo Roccoli.

Al in de tweede ronde ging het mis voor Corentin Perolari, de Fransman ging onderuit in bocht 2 maar bleef ongedeerd.

Mahias deed er alles aan om een kleine voorsprong op te bouwen maar Krummenacher was voorbijgegaan aan teamgenoot Caricasulo en reed kort achter de voormalig WorldSSP wereldkampioen.

Bij het ingaan van de derde ronde viel Krummenacher aan en nam hij de koppositie over van Mahias. Caricasulo reed daar kort achter op de derde plaats terwijl Cluzel op de vierde plaats moeite had om de aansluiting te behouden. Aan het einde van de derde ronde ging ook Caricasulo voorbij aan Mahias en liet hij teamgenoot Krummenacher niet wegrijden.

Viñales ging in de vierde ronde onderuit bij het insturen voor bocht 1. Zijn machine schoof vervolgens over de racelijn maar de achtervolgende coureurs wisten deze te ontwijken waardoor het goed afliep.

In de vijfde ronde ging het mis voor thuisrijder Raffaele de Rosa. De MV Agusta coureur was onderuit gegaan ter hoogte van de snelle bocht 6, wel kon hij zijn machine oppakken en zijn weg vervolgen. Nederlander Jaimie van Sikkelerus zou de finishvlag niet zien, hij crashte bij het ingaan van bocht 8 (Curva del Quercia). Aan de kop van het veld waren Caricasulo en Krummenacher in een hevig duel verwikkeld waardoor Mahias en Cluzel de aansluiting konden behouden.

Caricasulo kon een aantal ronden lang de koppositie vasthouden maar hij wist zichzelf niet los te rijden van de achtervolging. Mahias zat kort achter de Italiaan terwijl Krummenacher op zoek was naar een plaats om de aanval in te zetten voor de tweede positie. Cluzel hield de coureurs voor zich nauwlettend in de gaten terwijl Okubo zich langzaam maar zeker aan wist te sluiten bij deze kopgroep.

Bij het ingaan van de negende ronde viel Krummenacher aan en nam hij bij het ingaan van bocht 1 (Variante del Parco) de leiding over van teamgenoot Caricasulo. Mahias was terugverwezen naar de derde plaats terwijl Cluzel en Okubo daarachter nog steeds toekeken op de vierde en vijfde positie. Ver daarachter reed wild-card Lorenzo Gabellini op een indrukwekkende zesde plaats voor Hannes Soomer, Thomas Gradinger, Massimo Roccoli en Kevin Manfredi.

Ook Krummenacher kon niet wegrijden van de concurrentie en werd onder druk gehouden door teamgenoot Caricasulo. Het leek erop dat de twee het zouden uitvechten tot aan de finishlijn terwijl Mahias, Cluzel en Okubo daarachter meteen toe konden slaan mocht één van hen een fout maken.

Krummenacher en Caricasulo passeerden elkaar en alleen Mahias leek in staat om de twee Bardahl Even Bros. Yamaha coureurs te volgen.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Krummenacher de leiding in handen maar in het aanremmen voor bocht 8 (Quercia) viel Caricasulo aan en ging hij voorbij aan zijn teamgenoot. De Italiaan was in de daaropvolgende bochten zeer snel en wist een aantal meters te pakken op de Zwitser. Echter liet Krummenacher het daar niet bij zitten en bij het ingaan van bocht 14 (Carro) viel hij aan. Het tweetal deed er in de daaropvolgende bochten alles aan om de ander voor te blijven waarbij Krummenacher in de laatste bocht zijn lijn goed wist te verdedigen en uiteindelijk als winnaar over de streep kwam. Slechts 0,086 seconde daarachter kwam Caricasulo als tweede over de finish met Mahias daar ook zeer kort achter.

Cluzel eindigde eenzaam op de vierde plaats voor Okubo, Gabellini, Soomer, Manfredi, Gradinger en Roccoli in de top tien. Rob Hartog was de beste Nederlander op de achttiende plaats, Glenn van Straalen werd twintigste.

In het kampioenschap bouwt Krummenacher zijn voorsprong met vijf punten verder uit en heeft hij een totaal van 160 punten. Caricasulo staat tweede met 138 punten, Cluzel heeft er 107.

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App