Krummenacher wint spectaculair duel op Aragón, Van Straalen zestiende

295
worldssp
WorldSSP podium Aragon 2019 | foto© Nico Schneider

Randy Krummenacher heeft zondagmiddag de WorldSSP race op MotorLand Aragón gewonnen. Na een intense en spannende strijd met vier coureurs wist de Zwitser zijn aanval perfect te timen en als winnaar over de streep te komen voor Raffaele de Rosa en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen werd zestiende, Jaimie van Sikkelerus kwam in de laatste ronde ten val.

Zondagmiddag om 12:15 uur gingen de lichten uit voor de World Supersport race op MotorLand Aragón. Net als voorgaande dagen was het opnieuw behoorlijk koud op het Spaanse circuit waarbij met name de snijdende wind voor lage temperaturen zorgde.Federico Caricasulo kwam het beste van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in voor polesitter Thomas Gradinger en Jules Cluzel. Daarachter waren het Randy Krummenacher, Lucas Mahias en Hikari Okubo in de top zes.

Al aan het einde van de eerste ronde hadden Caricasulo en Gradinger een marge van een seconde opgebouwd richting de achtervolging. Nederlanders Jaimie van Sikkelerus en Glenn van Straalen kenden een lastige openingsfase van de race en vielen ten opzichte van hun startpositie een aantal plaatsen terug buiten de top 15.

Na vijf ronden hadden Caricasulo en Gradinger een voorsprong van zo’n twee seconden maar Randy Krummenacher was opgeklommen naar de derde positie en reed snellere rondetijden. Langzaam maar zeker wist de Zwitser zijn achterstand te verkleinen waarbij de marge halverwege de race nog maar 0,7 seconde was.

Met zeven ronden te gaan besloot Gradinger om de aanval in te zetten ter hoogte van bocht 5. Door middel van een messcherpe inhaalactie wist de Duitser voorbij te gaan aan Caricasulo terwijl Krummenacher daarachter steeds dichterbij kwam en ook De Rosa de aansluiting had gevonden met de kopgroep.

De vier coureurs hadden elkaar in de slotfase van de race gevonden en het zou uitkomen op een duel voor de overwinning in de laatste ronde. De Rosa leek af te stevenen op zijn eerste WorldSSP overwinning maar het was Krummenacher die handig gebruik maakte van de slipstream op het lange rechte stuk voor start / finish en daarmee bij het ingaan van de laatste bocht de leiding overnam. De Zwitser kon zijn lijn verdedigen en zodoende als winnaar over de streep komen voor De Rosa en Caricasulo. De drie coureurs waren slechts 0,1 seconde van elkaar verwijderd over de lijn met Gradinger daar kort achter op de vierde positie. Cluzel kwam drie seconden daarachter als vijfde over de finish met achter hem landgenoot Mahias en Okubo. Kyle Smith en Isaac Viñales maakten de top tien compleet.

Glenn van Straalen werd de beste Nederlander op de zestiende plaats, Jaimie van Sikkelerus kwam in de laatste ronde hard ten val waarbij met name zijn Honda flinke schade opliep.

Reactie Van Straalen: “De start was goed, maar ik maakte in de eerste ronde foutje toen ik iemand wilde passeren waardoor ik veel plaatsen verloor. Ik moest in de achtervolging en wist de groep voor mij te passeren, maar kwam daarna alleen te rijden. Helaas net geen punt met P16. Ik moet mij verbeteren in de eerste ronde en ik heb er vertrouwen in dat dan de resultaten gaan komen. Ik wil het team bedanken en ik kijk uit naar Assen!”

Reactie Van Sikkelerus: ” Hier baal ik stevig van. Bij het ingaan van de laatste ronde dacht ik dat Cresson nog vlak achter me zat. Ik wilde koste wat kost voorkomen dat hij met op het lange rechte stuk nog weer zou passeren. Helaas ging ik iets van mijn lijn af en voor ik het wist was de voorkant weg. Gelukkig heb ik zelf niks, de motor daarentegen heeft wel veel schade. Ik zal moeten proberen om in de eerste ronden minder te verliezen, daar liet ik het nu ook weer liggen. Eenmaal in mijn ritme kan ik goede rondetijden rijden, zonde dat ik het dan in de laatste ronde weggooi want twee WK punten hadden er vandaag ingezeten.”

De volgende WorldSSP race zal komend weekend plaatsvinden op het TT Circuit Assen.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App