KTM bevestigt MotoGP wildcard optreden Dani Pedrosa in 2021

7356
dani-pedrosa
Dani Pedrosa | foto© KTM Images

Dani Pedrosa maakt nog dit seizoen zijn comeback als MotoGP coureur. Pedrosa, momenteel in dienst bij KTM als MotoGP testcoureur, zal in het tweede deel van dit seizoen middels een wildcard optreden aan de start verschijnen tijdens een Grand Prix weekend. 

Dani Pedrosa beëindigde na het seizoen 2018 na actie MotoGP carrière en reed in dat seizoen in Valencia zijn laatste race in dienst van het Repsol Honda Team. De ‘kleine’ Spanjaard besloot vervolgens aan de slag te gaan als MotoGP testcoureur bij KTM waar hij in Mike Leitner een oude bekende trof. Diverse keren werd Pedrosa gevraagd om zijn comeback te maken als coureur in een Grand Prix weekend maar de inmiddels 35-jarige hield constant de boot af.

Hier komt nu echter verandering in. In een gesprek met het Duitse Speedweek heeft KTM Motorsport Director Pit Beirer namelijk bevestigd dat Pedrosa in het tweede deel van het seizoen zijn comeback zal gaan maken als coureur en middels een wildcard aan de start zal verschijnen tijdens een nog nader te bepalen Grand Prix weekend.

Pit Beirer: “We zullen Dani dit jaar zeker zien. Op een gegeven moment zullen we een wildcard voor hem aanvragen, dit zodra we denken dat het pakket voor 2022 er klaar voor is. We willen dat Dani terugkomt op een GP-circuit. De uiteindelijke beslissing ligt nog steeds bij Dani Pedrosa zelf. Hij moet aangeven of hij zich weer wil blootstellen aan de druk en stress van een Grand Prix weekend. Maar hij vertelde ons onlangs dat hij dat wel wilde. We hebben hem geen moment gepusht, maar blijkbaar wil hij echt weer de strijd aan met de andere MotoGP-mannen. We hebben echter nog geen keuze gemaakt wanneer en tijdens welke Grand Prix dit plaats zal vinden. Ik verwacht dat Dani ergens tijdens de volgende twee of drie tests zal zeggen: ‘Hé, de nieuwe fiets en ik zijn er klaar voor en ik zou dan en dan graag een wildcard willen hebben.”

Het belangrijkste is momenteel dus de ontwikkeling van de nieuwe 2022 KTM RC16, maar het zal ons niet verbazen dat KTM en Pedrosa gokken op deelname aan één van de twee Grand Prix weekenden op de Oostenrijkse Red Bull Ring, het thuiscircuit van zowel KTM als mede ook van titelsponsor Red Bull.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter