KTM verlengt contract met MotoGP Rookie Miguel Oliveira

382
miguel-oliveira
Miguel Oliveira - Termas de Rio Hondo 2019 | foto© KTM images

Miguel Oliveira zal ook in 2020 als Red Bull KTM Tech 3 coureur actief zijn in de koningsklasse. De dit seizoen in de MotoGP klasse debuterende Portugees en KTM hebben hierover overeenstemming bereikt en hun contract met één seizoen verlengd.

Miguel Oliveira maakte de afgelopen jaren al deel uit van de KTM-familie als coureur in de Moto2 klasse. Met de komst van Tech3 als nieuw KTM MotoGP satellietteam maakte de Portugees eerder dit seizoen in Qatar zijn debuut in de koningsklasse. De Moto2 runner-up van 2018 tekende vorig jaar echter een contract voor één seizoen met een optie voor het seizoen 2020.Maar na nu bekend is geworden heeft KTM al na drie verreden Grand Prix weekenden besloten om gebruik te maken van deze optie en Oliveira ook voor het seizoen 2020 definitief vast te leggen.

Deze snelle beslissing is ongetwijfeld een gevolg van het sterke optreden van Oliveira tijdens de eerste drie races van het seizoen waar hij twee keer in de punten wist te finishen. Met name tijdens de tweede Grand Prix in Argentinië wist de Portugees indruk te maken met de elfde plaats. Met zeven gescoorde WK punten bezet Oliveira momenteel de zestiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap, twee plaatsen voor Red Bull KTM Factory Racing coureur Johann Zarco.

Met het verlengen van de overeenkomst – bevestigd door een KTM woordvoerder – met Oliveira heeft KTM voor komend seizoen al drie van de vier coureurs vastgelegd. Zarco en Pol Espargaró hadden beiden voor 2020 al een contract op zak als coureur voor het officiële KTM fabriekstam (Red Bull KTM Factory Racing).

Wie voor het vierde zitje in aanmerking zal komen is nog niet bekend, wel bekend is dat Oliveira’s teamgenoot Hafizh Syahrin zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Of de Maleisiër op contractverlening kan rekenen is nog maar de vraag gezien zijn matige optredens tijdens de eerste races van dit seizoen. Daarnaast staat huidig Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur Brad Binder te popelen om de weg van zijn voormalige Moto2 teamgenoot Oliveira te volgen en zijn debuut te maken als coureur in de koningsklasse.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App