Kyle Ryde in 2021 met Rich Energy OMG Racing BMW in British Superbike

177
Kyle Ryde | foto© RICH Energy OMG Racing

Kyle Ryde heeft een contract getekend met het RICH Energy OMG Racing team om in 2021 en 2022 met een BMW M 1000 RR in het British Superbike Championship uit te komen. De Engelsman won in 2020 zijn eerste British Superbike races.

Nadat het 2020 Bennetts British Superbike Championship halverwege oktober al afgelopen was begon de transfermolen daarna pas echt te draaien. De volgende bevestigde naam voor 2021 (en 2022) is Kyle Ryde. De voormalig World Supersport coureur maakt de overstap van het Hawk Racing Suzuki team en heeft een tweejarig contract getekend met het RICH Energy OMG Racing team om in het British Superbike kampioenschap uit te komen met de nieuwe BMW M 1000 RR.

In 2020 behaalde Kyle Ryde zijn eerste twee British Superbike overwinningen, de Engelsman won twee races op Silverstone met de Suzuki GSX-R1000R.

Kyle Ryde: “Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging en ik ben natuurlijk zeer blij met het tekenen van dit tweejarige contract met het RICH Energy OMG Racing Team waar ik zal rijden op de nieuwe BMW M 1000 RR.

Ik had een meeting met Paul [Curren, team principal] en Alan [Gardner, teameigenaar] en zij hebben mij verteld over hun visie voor de komende jaren en het is zeker een heel interessant project.

Allereerst wil ik Suzuki en Hawk Racing bedanken voor de kans om te rijden in het British Superbike kampioenschap. We hebben een aantal geweldige resultaten behaald en ik zal Steve en het team altijd dankbaar zijn voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. 2020 was een ongekend competitief seizoen en het behalen van twee overwinningen was een zeer belangrijk moment voor mij in mijn carrière.

Kijkend naar 2021 en 2022 heb ik heel veel zin om te rijden met de nieuwe BMW. De M 1000 RR lijkt veel potentie te hebben en ik zal zoveel mogelijk kilometers proberen te maken zodra ik de mogelijkheid heb. De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al begonnen en ik voel me heel erg betrokken bij het team. Ik geloof erin dat we voorin mee kunnen doen.

Ook wil ik mijn familie, vrienden en persoonlijke sponsoren bedanken. Ik kan niet wachten om te beginnen en hopelijk gaan we de komende twee jaren veel successen behalen. Natuurlijk met de fans op de tribunes erbij!”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App