Kyle Ryde heeft een contract getekend met het RICH Energy OMG Racing team om in 2021 en 2022 met een BMW M 1000 RR in het British Superbike Championship uit te komen. De Engelsman won in 2020 zijn eerste British Superbike races.

Nadat het 2020 Bennetts British Superbike Championship halverwege oktober al afgelopen was begon de transfermolen daarna pas echt te draaien. De volgende bevestigde naam voor 2021 (en 2022) is Kyle Ryde. De voormalig World Supersport coureur maakt de overstap van het Hawk Racing Suzuki team en heeft een tweejarig contract getekend met het RICH Energy OMG Racing team om in het British Superbike kampioenschap uit te komen met de nieuwe BMW M 1000 RR.

In 2020 behaalde Kyle Ryde zijn eerste twee British Superbike overwinningen, de Engelsman won twee races op Silverstone met de Suzuki GSX-R1000R.

Kyle Ryde: “Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging en ik ben natuurlijk zeer blij met het tekenen van dit tweejarige contract met het RICH Energy OMG Racing Team waar ik zal rijden op de nieuwe BMW M 1000 RR.

Ik had een meeting met Paul [Curren, team principal] en Alan [Gardner, teameigenaar] en zij hebben mij verteld over hun visie voor de komende jaren en het is zeker een heel interessant project.

Allereerst wil ik Suzuki en Hawk Racing bedanken voor de kans om te rijden in het British Superbike kampioenschap. We hebben een aantal geweldige resultaten behaald en ik zal Steve en het team altijd dankbaar zijn voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. 2020 was een ongekend competitief seizoen en het behalen van twee overwinningen was een zeer belangrijk moment voor mij in mijn carrière.

Kijkend naar 2021 en 2022 heb ik heel veel zin om te rijden met de nieuwe BMW. De M 1000 RR lijkt veel potentie te hebben en ik zal zoveel mogelijk kilometers proberen te maken zodra ik de mogelijkheid heb. De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al begonnen en ik voel me heel erg betrokken bij het team. Ik geloof erin dat we voorin mee kunnen doen.

Ook wil ik mijn familie, vrienden en persoonlijke sponsoren bedanken. Ik kan niet wachten om te beginnen en hopelijk gaan we de komende twee jaren veel successen behalen. Natuurlijk met de fans op de tribunes erbij!”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App