Kyle Smith in 2021 met Dynavolt Triumph in British Supersport Championship

306
kyle-smith
Kyle Smith | foto© Pedercini Racing

Kyle Smith zal in 2021 aan de start verschijnen in het British Supersport Championship. De voormalig World Supersport winnaar is de eerste coureur die aangetrokken is door het nieuwe Dynavolt Triumph team, het officiële Triumph fabrieksteam dat komend seizoen zijn debuut zal maken in het kampioenschap.

Na het afhaken van Randy Krummenacher – de Zwitser die nagenoeg rond was met het team tekende onlangs een contract bij het Nederlandse EAB Racing Team om komend seizoen actief te blijven in het FIM Supersport World Championship – heeft het nieuwe Dynavolt Triumph team Kyle Smith aangetrokken als eerste rijder voor hun nieuwe project in het British Supersport Championship.

Smith heeft een verleden in het FIM Supersport World Championship waar hij in het seizoen 2016 races wist te winnen op het TT Circuit Assen en op het Losail International Circuit in Qatar. Deze overwinningen wist de Brit te scoren in dienst van het toenmalige PTR Honda Team, het team dat vanaf komend seizoen niet meer actief zal zijn in het wereldkampioenschap maar het officiële fabrieksteam zal vormen voor Triumph in het British Supersport Championship.

Na in 2018 opnieuw een aantal races uitgekomen te zijn voor PTR Honda als vervanger van de geblesseerde Jules Cluzel hebben beide partijen elkaar nu weer gevonden, weliswaar niet in het WK maar in het prestigieuze Britse wegracekampioenschap.

Kyle Smith: “Ik ben erg blij om terug te zijn bij PTR in dit geheel nieuwe project. Het zal spannend zijn om in een volledige Britse set-up te racen in het Verenigd Koninkrijk waar ik, met uitzondering van Donington Park, nog nooit heb geracet, ook al ben ik Engelsman. Ik ben erg dankbaar dat Triumph, Simon en het team voor mij hebben gekozen. Ik denk dat het een geweldige kans is en dat we een fantastisch jaar zullen hebben om te racen.”

Na vele jaren met zijn team actief te zijn geweest in het FIM Supersport World Championship besloot PTR teambaas Simon Buckmaster voor komend seizoen een volledig nieuwe weg in te slaan. De Britse teambaas verbrak zijn jarenlange relatie met Honda en besloot een nieuw avontuur aan te gaan met Triumph in het British Supersport Championship. Buckmaster zal het officiële Triumph fabrieksteam te gaan runnen, een team dat komend seizoen als pilot team zal dienen voor de Britse motorenfabrikant die voornemens is in 2022 haar comeback te maken in het FIM Supersport World Championship, dit als de nieuwe technische reglementen van toepassing zijn in de Supersport klasse van het WK Superbike.

Smith is de eerste rijder die een contract getekend heeft bij Dynavolt Triumph. Binnenkort hoopt het team de naam van een tweede rijder wereldkundig te maken.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App