Kyle Smith op pole, elfde startplaats voor Glenn van Straalen in Magny Cours

168
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen - Magny Cours | foto© MPA photo

Kyle Smith vertrekt zondag tijdens de WorldSSP race van de Pirelli French Round vanaf de pole. De Brit was zaterdag in Magny Cours het snelst tijdens een natte Tissot Superpole kwalificatie voor Jules Cluzel en Ayrton Badovini.

Ook de World Supersport coureurs kregen zaterdagochtend in Magny Cours een kletsnat Frans circuit voorgeschoteld tijdens hun laatste Europese kwalificatie van het seizoen. Het was Kyle Smith die – ondanks een crash – het beste om kon gaan met de moeilijke omstandigheden en met een snelste rondetijd van 1’56.287 de pole voor zich opeiste. 

Achter Smith was het zijn Team Pedercini Racing teamgenoot die de tweede startplaats voor zich opeiste voor Federico Caricasulo, en Lucas Mahias.

Randy Krummenacher kwalificeerde zich als zesde gevolgd door Hikari Okubo, Corentin Perolari, Isaac Viñales en Peter Sebestyen.

Glenn van Straalen, ook tijdens de natte vrijdagtrainingen al goed op dreef, noteerde de elfde rondetijd en was daarmee in deze kwalificatie de best geklasseerde Nederlander. Rob Hartog kwalificeerde zich als vijftiende, Jaimie van Sikkelerus als achttiende.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App