LCR Honda Team blijft tot en met seizoen 2026 actief in de koningsklasse

209
lcr-honda-team
LCR Honda Team -2020 | foto© LCR Honda

Ook het LCR Honda Team zal na dit seizoen nog vijf jaar actief zijn als team in de koningsklasse. Het Honda-satellietteam, IRTA en Dorna hebben hun na dit seizoen aflopende contract namelijk met nog eens vijf jaar verlengd waarmee de aanwezigheid van het Italiaanse team in de MotoGP klasse tot en met het seizoen 2026 verzekerd is.

Het LCR Honda Team is al 25 jaar een vaste waarde binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Teameigenaar Lucio Cecchinello startte na zijn eigen actieve wegracecarriėre in 1996 zijn eigen team. De altijd goedlachse Italiaan begon zijn team destijds met twee monteurs en een bestelwagen maar heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Na, negen jaar actief te zijn geweest in de 125cc-klasse, in 2002 overgestapt te zijn naar de 250cc-klasse is het LCR Team sinds 2006 actief in de koningsklasse terwijl men sinds het seizoen 2019 eveneens als team actief is in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup.

Nadat onlangs de fabrikanten KTM en Ducati en verschillende andere MotoGP satellietteams hun na dit seizoen aflopende contract met Dorna en IRTA al met vijf jaar hebben verlengd heeft nu ook Lucio Cecchinello zijn handtekening gezet onder een nieuwe vijfjarige deal, een deal waarmee de aanwezigheid van het LCR Honda Team in de koningsklasse tot aan het einde van het seizoen 2026 gewaarborgd is.

Lucio Cecchinello: “Eerst en vooral wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mijn diepste dankbaarheid uit te drukken aan alle mensen die met het LCR-team hebben samengewerkt sinds januari 1996, toen we als team ons allereerste WK-contract in ontvangst mochten nemen! Ik kan niet geloven dat het al 25 jaar geleden is! Een kwart eeuw met LCR rijders en team personeel die op volle toeren draaien op de baan en geloof me, ook buiten de baan!  Het is voor mij dan ook een grote eer om te kunnen aankondigen dat LCR onlangs haar contract met de IRTA en Dorna voor de MotoGP-klasse heeft verlengd tot en met het seizoen 2026. Ik ben dankbaar dat ik nog vijf jaar met ons team in de hoogste klasse mag blijven rijden en ik kan niet wachten om een nieuw hoofdstuk in de LCR-geschiedenis te beginnen met onze beide rijders Taka (Nakagami) en Alex (Marquez) op een volledige Honda fabrieksmachine! Tot binnenkort op het circuit en zeker heel binnenkort op TV!”

Het team van Cecchinello heeft in de loop der jaren in totaal 85 podiums en 24 overwinningen behaald in alle categorieën waarin het uitkwam en is nog steeds een professioneel, multicultureel, hardwerkend team met sinds enkele jaren de volledige fabrieksondersteuning van Honda.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App